Botrány: Bubba Wallace direkt kilökte Larsont, majd ököllel rátámadt

Botrány: Bubba Wallace direkt kilökte Larsont, majd ököllel rátámadtElképesztő jelenetek zajlottak le a NASCAR Cup Series vegasi futamának második szakaszában.

Kyle Larson autója egy Bubba Wallace-szal vívott csata során túlkormányzottá vált, aminek következtében a 23XI Racing-est kontakt nélkül kergette fel a falra.

Az alabamai előtt azonnal lement a függöny és szándékosan, nagy erővel nekiment a Hendrick Motorsports 5-ös Chevyjének, ráadásul pontosan annak hátulját megtorpedózva.

Ez azért lényeges, mert ez a terület a Next Gen autó leggyengébb, ezzel együtt a benne ülő pilótára nézve legsérülésveszélyesebb területe.

Larson crew chiefje, Cliff Daniels a csapatrádión rögtön ki is jelentette:

„Ha ez nem volt szándékos, akkor nem tudom mi az!”

A megtorlásból fakadó balesetnek Wallace toyotás márkatársa, Christopher Bell is ártatlanul áldozatául esett.

A Joe Gibbs Racing pilótájának – aki a futam előtt a Toyota legmagasabban jegyzett playoffosa volt – 20-as gépe olyannyira megsérült, hogy végül nem tudták a megadott időn belül megjavítani, így kiállni kényszerült.Wallace dühkitörése a bosszúja után sem ért véget.

Határozott léptekkel menetelt az autójából még csak kikászálódó Larsonhoz, majd azon melegében, neki is ment.

A 2021-es bajnok nem viszonozta a provokációt és igyekezett gátat szabni a konfrontációnak.

Wallace azonban ezután a biztonsági csapat tagjainak kíséretében távozott a helyszínről.

„Egyáltalán nem lepett meg” – nyilatkozta Larson, miután átesett a kötelező orvosi ellenőrzésen.

„Tettem egy agresszív manővert a hármas kanyarban, majd túlkormányzottá vált az autóm. [Wallace] elkapta a kocsim elejét és emiatt a falnak ment. Megvolt az oka arra, hogy mérges legyen, de a versenyének egészen a megtorlásig nem volt vége. Tudtam, hogy viszonozni fogja. Ez az, aminek tűnik. Az agresszió frusztrációba fordult át és végül bosszút állt.

Mint fentebb említésre került, Wallace a kritikus hátsó részen vágódott az 5-ösnek.

Pontosan itt ért ütés eredményezett súlyos agyrázkódást Kurt Buschnál és Alex Bowmannél.

Előbbi – ironikus módon pont Bubbával egy csapatban vezetett – veterán végül a sérülése miatt kénytelen volt pontot tenni teljes szezonos karrierjére. Míg a Larsonhoz hasonlóan Hendrickéket szolgáló Bowman már Texas óta képtelen autóba ülni neurológiai tünetei miatt.

Azt figyelembe véve, hogy az utóbbi időben mi zajlik a fejsérülések terén, nem hiszem, hogy ez a legjobb dolog volt a részéről” – szögezte le Kyle.

„Amikor megláttam felém jönni, már sejtettem, hogy valamire készül. Részemről inkább verekedjen, mintsem lezúzza az autókat ennyire veszélyes módon.”
Bell érthető módon csalódott volt.

„Nyilvánvalóan bosszúállás volt Bubba részéről és mi húztuk a rövidebbet.”

Wallace viszont Larsont hibáztatta.

„Cliff [Daniels] elég okos ahhoz, hogy tudja, mennyire könnyű ezeket az autókat tönkretenni.

Amikor ilyen módon, szándékosan nyomnak a falhoz, mint ahogyan Larson tette, ezzel megpróbálva arra kényszeríteni, hogy vegyem el a gázt, akkor a kormánymű elszáll és most pont ez történt. Utálom ezt az egészet a csapatom szempontjából. Szuper gyors autónk volt, nem csak rövid távon.

Egy kicsit visszaestünk és akkor Larson három soros csatában akart bevágódni… Nem vettem el a gázt. Tudom, hogy újnak számítok az élmezőnyben, de akkor sem vettem el. Ő sem tette és most már mindketten totálkárosak vagyunk. Piti, rossz lépés volt a részéről.”

A revansra vonatkozó kérdésekre nem volt hajlandó érdemi választ adni, a fizikai támadást viszont így magyarázta:

„Larson tudja, hogy amit tett az rossz.”

Amikor a riporterek felhozták, hogy Bell lett az eset járulékos vesztesége, Wallace csak ennyit mondott:

„Ilyen a sport.”

A belső kamerás felvételeket a NASCAR azonnal nyilvánosságra hozta, amiből olybá’ tűnt, hogy valójában szó sem volt a kormány meghibásodásáról.

Egy órával később, a FOX-nak adott interjújában Wallace már változtatott a sztoriján azt állítva, hogy ő bizony elvette a gázt a Larsonnal való, balhét kiváltó kontakt pillanatában.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Logano nyert, Wallace életveszélyes bosszút állt Larsonon Vegasban

>>>>>“Miért nincs már Bubba sitten?” – A NASCAR közösségét felháborítja Wallace vegasi ámokfutása