Sajtó: A NASCAR lefújta a tervezett elektromos szériáját

Sajtó: A NASCAR lefújta a tervezett elektromos szériáját
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaAz elmúlt hónapok során számos pletyka röppent fel arról, hogy a NASCAR egy saját elektromos széria létrehozására készül.

A szervezet maga is elismerte, hogy valóban terítéken van egy villanyos bajnokság ötlete, ami néhány éven belül akár negyedik nemzeti szériaként csatlakozhatna a Cup, az Xfinity és a Truck Series mellé.

A projektről nyáron egy állítólagos belső tervezet is napvilágot látott, amely szerint a hatfutamos, első körben csak bemutató jellegű „e-NASCAR” a 2023-as, szezonindító, LA Coliseumba kiírt Clash programjának keretein belül debütált volna.

A szervezet nem erősítette meg a dokumentum hitelességét, ugyanakkor kiadtak egy rövid közleményt:

“Ahogyan a múltban már említettük, folyamatosan vizsgáljuk egy elektromos széria lehetőségét. Jelenleg is a program előremozdításán dolgozunk gyártópartnereinkkel és csapatainkkal.”

A Sports Business Journal legfrissebb információi szerint valóban el akarták már jövőre indítani a villanyszériát, mostanra viszont ezt elvetették.

Azt nem tudni, ehhez van-e köze annak, hogy az egyre inkább az elektromos autózás felé forduló Dodge-dzsal való tárgyalások kútba estek.

A márka komolyan fontolgatta, hogy egy évtized után visszatér a Cupba, mint negyedik gyártópartner a Ford, a Toyota és a Chevrolet mellé.

Végül azonban a tárgyalások megszakadtak, a Dodge pedig úgy nyilatkozott, hogy már nem szerepel a terveik között motorsport-programjuk kiterjesztése.