IndyCar: Megvan a „csiszolatlan gyémánt”, akihez utoljára csak Wickens volt fogható?

IndyCar: Megvan a “csiszolatlan gyémánt”, akihez utoljára csak Wickens volt fogható?
credit: Meyer Shank Racing/TwitterSzerdán, a Sebring International Racewayen öt csapat hajtott pályára, az autók volánjai mögött kivétel nélkül újonc versenyzőkkel.

A privát, kiértékelő teszt keretein belül az IMSA-ból, az F2-ből, a Formula E-ből és a túraautózás világából ismert nevek kaptak lehetőséget arra, hogy megmutassák mire képesek egy IndyCar-gépben.

A legjobb időt 52.708-cal Tom Blomqvist produkálta, aki a Meyer Shank Racing Dallara-Hondájával róhatta a köröket.

A 28 éves pilóta ezen csapat színeiben másodikként zárta az IMSA WeatherTech Sports Car Championship összetettjét Oliver Jarvis oldalán, emellett pedig megnyerte a daytonai 24 órás viadalt is.

„Nagyszerű volt” – konstatálta Blomqvist produkcióját Mike Shank a RACER-nek.

„Tom túlszárnyalta a várakozásainkat, teljesítményét Nyck de Vries-éhez tudnám hasonlítani, aki tavaly tesztelt velünk. Mindkét srác teljesen lenyűgözött bennünket, ugyanazt a fejlődést és agressziót mutatták. Igazán jó pilóták voltak ma is a pályán és Tomhoz hasonlóan még egyiküknek sem volt IndyCar-tapasztalta, szóval egyenlően indultak.”

A csapattulajdonost olyannyira meggyőzte a brit, hogy már most komoly esélyesnek tartja az MSR egyik, 2024-ben megüresedő ülésére.

„Egy teljesen más szörnyetegben találta magát, mint amihez a sportautózásban hozzászokott. Szóval határozottan ébresztő hatású volt számára az, hogy mekkora fizikai igénybevételt is jelent ez a gép. A vállai és a karjai igazán megsínylették.

Én azt mondom, a jövője teljesen nyitott. Jelen pillanatban bármi lehetséges. A csiszolatlan gyémántot keressük, mint amikor [a Schmidt Peterson Motorsports, ma már Arrow McLaren SP] kiemelte Robert Wickenst a DTM-ből. Annak alapján, amit az IMSA DPi-ben elértünk együtt és amit most mutatott a teszten, azt mondom, Tommal jók vagyunk egymásnak.”

A teszt második legjobb eredményét az F2-ből érkezett Jüri Vips hozta, aki 53.038-at préselt ki az RLL Racing autójából, míg harmadikként Andrettiék Formula E-pilótája, Jake Dennis zárt 53.186-tal.

A negyedik időt egy újabb F2-es ifjonc, a Dale Coyne Racing/HMD Motorsports jóvoltából pályára hajtó Marcus Armstrong futotta 53.473-mal.

Ötödikként a Juncos Hollinger Racing gépét terelgető túraautó-csillag, Agustin Canapino végzett 54.113-mal.

A 32 éves pilóta a csapat novemberi, argentín turnéján fog bemutatózni és elmondása szerint nem szerepel a tervei között a komolyabb IndyCar-szereplés.