Rockenfeller: Igazságtalanok a NASCAR-t érő, európai kritikák

Rockenfeller: Igazsgátalanok a NASCAR-t érő, európai kritikák
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaMike Rockenfeller idén, Watkins Glenen debütált a NASCAR Cup Seriesben a Spire Motorsports jóvoltából.

A csapat 77-es Chevyvével harmincadikként zárta a futamot, másfél hónappal később, a Charlotte Motor Speedway rovalján pedig ismét bepattanhatott a volán mögé, ezúttal a huszonkilencedikként célba érve.

A DTM 2013-as bajnoka, egyben a Le Mans-i 24 órás viadal 2005-ös kategóriagyőztese, valamint 2010-es összetettbeli legjobbja a nehézségek ellenére is pozitívan értékelte eddigi két bevetését.

„Egy kicsivel több szerencsével szerintem a rovalon a top 15-ben is végezhettünk volna, mivel megvolt a tempónk” – idézi a Motorsport Rockenfellert.

„Bár nem jött össze, mégis boldogan megyek haza Amerikából és örömmel visszatérnék a NASCAR Cupba, ha lehetőségem adódna rá a jövőben.”

Tapasztalatait összegezve a német versenyző felhívta a figyelmet arra, hogy nem tartja reálisnak azt a hozáállást, amit az öreg kontinensen tanúsítanak a NASCAR-ral szemben.

„Mindannyian tudjuk, hogy milyen igazságtalan vélemények vannak a NASCAR-ról Európában. Őszintén mondom, hozzáigazítani a vezetési stílusomat a Next Genhez és két futamon keresztül problémamentesen menni vele ugyanolyan kihívás volt, mint eddig bármelyik másik autó esetében a pályafutásom során. Sőt mi több, a NASCAR csapatok professzionalizmusa könnyedén párhuzamba vonható azzal, amit Európában megszoktunk.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor láthatjuk viszont újra a Cup mezőnyében Rockenfellert.

A hírek szerint azonban ő lehet a NASCAR és a Hendrick Motorsports közös, Le Mans-i 56-os garázs programjának egyik pilótája Jimmie Johnson és Jeff Gordon oldalán.