NASCAR: A sérült Bowman kihagyja a következő három versenyt is

NASCAR: Sérülése miatt Bowman kihagyja a soron következő három versenyt is
credit: NASCAR MediaA Hendrick Motorsports hivatalosan bejelentette, hogy a NASCAR Cup soron következő három fordulóján – Las Vegasban, Homesteaden és Martinsville-en – is Noah Gragson fogja vezetni a 48-as számú Ally Chevrolet-t.

Az autó eredeti versenyzője, Alex Bowman még a szeptember 25-ei, texasi futamon történt balesete következtében szenvedett agyrázkódást és máig küzd az ebből fakadó neurológiai tüneteivel.

A hétszeres főkategóriás futamgyőztes sérülése miatt azóta is partvonalon van, ami miatt a rájátszástól is kénytelen lett búcsúzni.

Bowman szerdán újabb átfogó vizsgálatokon esett át a pittsburgh-i egyetem fejsérülésekre specializálódott programjának igazgatója, Dr. Michael Collins által.

A köztiszteletben álló szakember kezelte többek között súlyos agyrázkódása után Dale Earnardt Jr.-t és Oliver Askew-t is.

Jelen tesztek eredményei alapján végül arra a döntésre jutottak, Bowman továbbra sincs olyan állapotban, hogy visszatérhessen a pályára.

A prioritás számunkra továbbra is Alex felépülése és hosszú távú egészsége” – idézi a HMS sajtóközleménye a gárda elnök-vezérigazgatóját, Jeff Andrewst.

„Követni fogjuk mindazt, amit dr. Collins és csapata által javasol. Egyelőre nem tekintünk a következő három versenyen túli időszakra. A szezonzáró [Phoenix Racewayen rendezendő] futamra vonatkozó terveinket annak közeledtével fogjuk kiértékelni.”

Minden valószínűség szerint a phoenixi lehetőséget azért hagyták nyitva, mert egyrészt ez az arizonai pilóta otthoni versenye, másrészt pedig crew chiefjének, Greg Ivesnak hattyúdala is a 48-as csapatának élén.

Bowman mellett szintén kényszerpihenőn marad agyrázkódása miatt Kurt Busch is.

A 23XI Racing veteránja a szezon korábbi részében már több balesetnek is részese volt, a pontot az i-re pedig a júliusi, poconói falazása tette fel.

Nem túl biztató jel, hogy a hírek szerint máris kivásárolták a Richard Childress Racinggel való szerződéséből Tyler Reddicket, így az eredeti tervekkel ellentétben egy évvel korábban, azaz már jövőre csatlakozni fog hozzájuk Bubba Wallace csapattársaként.

A 2004-es Cup-bajnok jövője kapcsán szintén aggodalomra adhat okot, hogy szombaton, a Las Vegas Motor Speedwayen – ami egyben a hazai pályája – rendkívüli sajtótájékoztató fog tartani.

Busch és Bowman egyaránt az idén debütált, hírhedten merev kasztnijú autó leggyengébb, hátsó területére kapott ütést.

A biztonsági problémák miatt a NASCAR-ban óriási botrány tört ki, a szervezet azonban dolgozik a megoldáson és a 2023-as szezont várhatóan már a módosított, új fejlesztésű elemekkel kezdhetik meg.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Frusztrált versenyzők és felemás eredmények a NASCAR biztonsági mítingjén, de azért vannak jó hírek is

>>>>>A NASCAR kifizeti a csapatok helyett a Next Gen új biztonsági elemeinek költségeit

>>>>>Sajtó: Reddicket kivásárolta a 23XI Racing, Kurt Busch visszavonul?