Modern F1-es autóval száguldozhat a 82 éves Mario Andretti

Modern F1-es autóval száguldozhat a 82 éves Mario Andretti
credit: Penske Entertainment/Karl ZemlinHosszú ideje terítéken volt, mára pedig végre hivatalossá is vált: Mario Andretti pályára vihet egy modern Forma-1-es betonszaggatót.

A 82 éves élő legenda most hétvégén Laguna Secán, a Velocity Invitational keretein belül valósíthatja meg régi álmát, méghozzá a McLaren jóvoltából.

„Két éve ott voltam Goodwoodban, ahol beülhettem egy jelenlegi F1-es gépbe, elképesztő volt” – nyilatkozta Andretti a Road & Tracknek.

„Akkor mondtam, hogy ki szeretném próbálni, Zak [Brown] pedig annyit válaszolt, hogy összehozza nekem. Ennyiben viszont ki is merült a dolog, de valahányszor találkoztunk, mindig poénkodtunk ezen. Idén a Miami Nagydíjon azonban ismét ígéretet tett nekem, méghozzá nagy nyilvánosan [élő adásban], Martin Brundle előtt. Szóval már nem is volt más választása!

Zak a mostani hétvégére szervezte meg. Többször is menni fogok az autóval, ami elmondása szerint egy hibridkorszakból való lesz, elvileg 2014-es, vagy hasonló. Szeretném érezni a hibrid motor erejét, hogy milyen is. Jót szórakozhatok vele, de muszáj lesz vigyázni, mert egy darabban kell visszavinnem.”

Bár már rég visszavonult a versenyzéstől, Andretti máig nem szakított a sebességgel és az IndyCar futamait megelőzően rendszeresen megautóztatja a kétüléses Dallarával a szerencsés rajongókat, valamint VIP-vendégeket.