NASCAR: Suarezt fizikálisan és mentálisan is kicsinálta a charlotte-i playoff-kiesés

NASCAR: Suarezt fizikálisan és mentálisan is kicsinálta a charlotte-i playoff-kiesés
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaTeljes eddigi karrierje legnehezebb versenyeként definiálta a vasárnapi Bank of America Roval 400-at Daniel Suarez.

A Charlotte Motor Speedway rovalján rendezett futam a NASCAR Cup rájátszásának top 12-es fináléja is volt egyben. A mexikói pilóta az összetett hetedik pozíciójában vágott neki a távnak, 17 ponttal a kieső zóna felett.

A verseny második szakaszában azonban váratlanul megadta magát a 99-es Chevrolet szervója, így Suareznek emberfeletti teljesítményre volt szüksége ahhoz, hogy egyáltalán pályán tudja tartani az autót.

A hiba a tempójára is hatással volt, amit jól példáz, hogy a verseny egy pontján 1 perc 40 másodperces köröket ment, míg az élmezőny 1:22-est.

A Trackhouse Racing igyekezett minden tőle telhetőt megtenni a kiállások során, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Suarez végül a 36.-ként zárt, öt kör hátrányban, aminek következtében kiesett a rájátszásból.

„Szükségem volt egy kis időre ahhoz, hogy fizikálisan és érzelmileg is helyrejöjjek a tegnapi futam után” -írta hétfőn Twitteren a 30 éves pilóta.

„Ami egy könnyű továbbjutásnak tűnt, végül életem eddigi legkeményebb versenye lett. A kezeim, csuklóm, karjaim, könyököm, vállaim és a hátam rendkívül kifáradt. Nem sok ember lett volna képes így versenyezni, de nem adhattam fel saját magam, valamint a csapatom miatt. Mindent beleadtunk. Köszönöm az amigóimnak [a rajongói], továbbá a 99-es autó és a Trackhouse szurkolóinak a szeretetet, támogatást. Az elkövetkező négy fordulón ragyogni fogunk!”KAPCSOLÓDÓ: Dráma a NASCAR-ban: Önhibájából esett ki a playoffból Larson, Bell viszont megcsinálta a lehetetlent