A Dodge nem tér vissza a NASCAR-ba

A Dodge nem tér vissza a NASCAR-ba
credit: Tom Pennington/Getty/NASCAR MediaKorábban több pletyka is felröppent azt illetően, hogy egy régi jó ismerős, a Dodge lehet a NASCAR Cup Series negyedik gyártópartnere.

Mint kiderült, a márka képviselői valóban megbeszéléseket folytattak a szervezet vezetőségével, továbbá az RFK Racinggel is egy potenciális összeborulás kapcsán.

Ezen csapat társtulajdonosa, Brad Keselowski volt a Dodge utolsó bajnoka még 2012-ben, a Team Penske színeiben.

A szezon végén azonban távoztak a szériából, mivel a Kapitány gárdája Fordra váltott, a Dodge pedig nem talált helyettük egy másik topcsapatot.

A Sports Business Journal megjegyezte, hogy az NHRA-ben a Tony Stewart Racinggel dolgoznak együtt, de arról nincsenek konkrét információk, hogy a Stewart-Haas Racingnél puhatolóztak-e.

Ironikus módon az RFKR és az SHR is a Forddal köröz jelenleg a Cupban.

Mostanra azonban már mindegy is, hiszen a tárgyalások nem vezettek eredményre.

Az SBJ megkeresésére a Dodge kerek-perec közölte, hogy egyelőre nem szerepel a terveik között a motorsport-jelenlétük kiterjesztése, tehát a NASCAR-ba való visszatérésre sem lehet számítani a közeljövőben.

A hírt a NASCAR, az RFKR és a Ford sem kívánta kommentálni.

A stock-car szervezet már évek óta próbál egy negyedik partnert bevonzani a Ford, a Toyota és a Chevrolet mellé, de eddig – akárcsak a hasonló cipőben járó IndyCar – nem jártak sikerrel.

Többek között ez volt az oka a Next Gen bevezetésének, amit nem csak költséghatékonynak, hanem már a tervezett hibrid erőforrásokat is szem előtt tartva terveztek.

Az új autó körüli biztonsági problémák azonban minden kétséget kizáróan nem tesznek jót ezen törekvéseknek.