„Megint cserben hagytam a csapatot” – Larson magát hibáztatja a playoff-kiesése miatt

“Megint cserben hagytam a csapatot” – Larson magát hibáztatja a playoff-kiesése miatt
credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR Media

“Megint cserben hagytam a csapatot” – Larson magát hibáztatja a playoff-kiesése miatt


Vasárnap, a Charlotte Motor Speedway rovalján befejeződött a NASCAR Cup rájtászásának top 12-es szakasza.

A versenyt követően négy pilóta elbúcsúzhatott a 2022-es kupáról szőtt álmaitól, óriási meglepetésre pedig az egyikük a címvédő Kyle Larson lett.

A Hendrick Motorsports sztárja a hétvége előtt még az összetett hatodik pozíciójában állt, a kvalifikáción viszont nem jött ki számára a lépés, így csak a tizennyolcadik rajthelyet tudta megszerezni.

Ennek ellenére a verseny első szakaszát már sikerült a hatodikként zárnia, míg a második végén harmadikként intették le.

A hajrá felé közeledve olybá’ tűnt, hogy biztosan meg lesz neki a továbbjutás is.

Tíz körrel a leintés előtt viszont vezetői hibát vétve eltalálta a falat, aminek következtében megsérült az autója felfüggesztése.

A csapat minden erőfeszítése ellenére sem tudta érdemben kijavítani a kárt, így Larson végül öt kör hátrányban, a 35.-ként ért célba. Ezzel a playoff 9. pozíciójába esett vissza, végképp keresztet vetve zsinórban második titulusára.

A leintés után adott interjújra során a 30 éves kaliforniai elmondta, hogy a falazás pillanatában kezdte érezni a rosszat.

Ezzel párhuzosan pedig rögtön ostorozni kezdte magát.

„Nagyon sok hibát követtem már el ebben a szezonban. Ma pedig megint egyet. Ez végül az újabb bajnoki címre való esélyeinkbe került. Rendkívül dühös vagyok magamra. Számtalanszor cserben hagytam már a csapatot idén és ma ismét ez történt akkor, amikor a legfontosabb lett volna. Harcolunk tovább és erősebben fogunk visszatérni.

Én biztosan erősebb és okosabb leszek, jobban fogok teljesíteni… Pocsék érzés, de muszáj továbblépni. Nyilvánvalóan senki mást nem lehet ma hibáztatni, csak engem. A csapat jó pozícióba hozta magát és annyi szakaszpontot gyűjtöttünk, amennyit csak tudtunk. Azt hiszem, 27-28 egységgel voltam a kieső zóna felett akkor, amikor elszúrtam. Teljesen ok nélkül. Még csak nem is nyomtam olyan keményen abban a pillanatban.

Muszáj tovább dolgoznom a versenyzésemen, hogy jobb legyek és kevesebbet hibázzak. Ahogyan már mondtam, rengeteg hibát vétettem az egész idényben. Így nem lehet bajnokságot nyerni. Igen.. Nem lep meg, hogy megint betliztem és ez kiiktatott bennünket a rájátszásból…”

Öröm az ürömben, hogy az általa vezetett 5-ös Chevy viszont még meccsben maradt az autók bajnokságában, miután a csak egyéniben playoff-tag Ryan Blaney sikeresen beverekedte magát a legjobb nyolc közé.

Ez azért kiemelten fontos Hendrickék számára, mivel a bevételek év végi elosztása ezen összetett végeredménye alapján történtik.KAPCSOLÓDÓ: Dráma a NASCAR-ban: Önhibájából esett ki a playoffból Larson, Bell viszont megcsinálta a lehetetlent