IndyCar: A profi autósportban még sosem látott pályára látogat a széria

IndyCar: A profi autósportban még sosem látott pályára látogat a széria
credit: The Thermal ClubFennállása során először fogja tiszteletét tenni az IndyCar mezőnye a The Thermal Club road vonalvezetésén.

A 2.9 mérföld hosszú, 17 kanyarból álló road február 2-3-án, a szezon előtti kollektív teszt erejéig fogadja majd a csapatokat.

A kaliforniai Coachella Valleyben lévő country club saját pályája – aminek tervezésében Roger Penske is segédezett – eleinte főként csak a gazdag klubtagok saját játszótere volt, ahol biztonságos körülmények között száguldozhattak luxus-autógyűjteményük darabjaival.

Az utóbbi időben viszont már a versenyzés világa is kezdte felfedezni magának és egyre gyakrabban járnak ide tesztelni különböző sportautó-gárdák.

Mindeddig viszont még egyetlen magasan jegyzett bajnokság sem látogatott el ide, pláne nem a komplett mezőnyével.

„Bedobtunk néhány ötletet, végül pedig azt mondtuk: ‘Oké, próbáljuk meg ezt'” – idézte a széria elnökét, Jay Frye-t a RACER.

„Mielőtt még lelepleznénk a jövőre vonatkozó, nagyobb terveinket, megcsináljuk ezt a tesztet, hogy biztosra menjünk, a csapatoknak és a pilótáknak is tetszik. Emellett kiderüljön, hogy a tagoknak is pozitívak lesznek-e a benyomásaik és jót tesz-e a The Thermal Clubnak.”

Frye elárulta, hogy összejöveteleket fognak rendezni az IndyCar mezőnyének, valamint az elit klubnak tagjai között annak érdekében, hogy a lehető legjobban megismerjék egymást.

„Néhány tagunk máris érintett az IndyCarban és az F1-ben. Azt is tudom, hogy sok versenyző és tulajdonos imád golfozni, úgyhogy valószínűleg ők a golfpályán fognak kikötni.”

A The Thermal Club várhatóan hamarosan megkapja a teszt lebonyolításához nélkülözhetetlen 2-es minősítést az FIA-tól, aminek előírásai értelmében extra bukótereket és gumifalakat kell kiépíteni.

Ha pedig projekt sikerrel zárul, akkor nem kizárt, hogy a jövőben az IndyCar versenynaptárába is bekerül.KAPCSOLÓDÓ: VIDEÓ: Egy kör az IndyCar meglepetés luxuspályáján