NASCAR: Kvjat kalandos futamon szerezte meg csapata valaha volt második legjobb road-pályás eredményét

NASCAR: Kvjat kalandos futamon szerezte meg csapata valaha volt második legjobb road-pályás eredményét
credit: Sam Hunt RacingMinden volt, csak nem unalmas Danyiil Kvjat számára karrierje legelső NASCAR Xfinity-bevetése.

Az orosz versenyző eleve dupla műszakot vállalt a Charlotte Motor Speedway rovalján, hiszen a nemzeti másodosztály mellett a főkategóriát képező Cup Seriesbe is visszatért.

Utóbbi szériában immár a harmadik futamára készülhet a Team Hezeberg színeiben, míg az Xfinity-debütálását a Sam Hunt Racing jóvoltából ejthette meg.

A szombati nap ebből adódóan meglehetősen kalandosan alakult számára.

Kvjat az Xfinity edzésével és kvalifikációjával kezdett, ahol megszerezte a 24. rajthelyet.

Rögtön ezután már rohanhatott a Hezeberghez, akikkel várt rá a Cup rövidke gyakorlása, majd ezután azonnal maga az időmérő.

Itt a 33. startpozíciót tudta kiharcolni az alulfinanszírozott kiscsapat 26-os Toyotájával.

A legnagyobb megmérettetés csak ezután jött az Xfinity-futam képében.

Kvjat már a hétvége előtt elmondta, tisztában van azzal, mekkora kihívás vár rá a bajnokság mezőnyében. Arra viszont maga sem számított, hogy végül az égvilágon minden meg fog történni vele a pályán.

Ahogyan maga az SHR is kihangsúlyozta, az életében először H-elrendezésű váltóval versenyző pilóta már a 16. körben összeakadt a mezőny másik debütánsával, Marco Andrettivel, aminek következtében ki is forgott.

Nem sokkal később furcsa szagot kezdett el érezni az autóban, a csapat pedig megállapította, hogy jobb-hátsó abroncshiba áll a háttérben.

Ha ez nem lett volna elég, Kvjat túlságosan is lelkesen érkezett meg a pitlane-re, átlépve a sebességlimitet. Ezt persze a versenyirányítás azonnal áthajtásos büntetéssel sújtotta, aminek hála egy kör hátrányba került.

Szerencséjére a következő sárga zászlós szakasz pont jókor jött számára és visszavehette.

A futam egy pontján már a top 10 környékére is fel tudta verekedni magát, végül pedig a 15.-ként zárt.

Ezzel az SHR fennállásának második legjobb road-pályás befutóját prezentálta Brandon Gdovic 2020-as, indianapolisi 12. helye után.

„Ez egy igazi hullámvasút volt” – jellemezte a futamot az SHR.

„Nem is lehetnénk büszkébbek Danyiilra és a 26-os csapatára. A rengeteg kemény munka kifizetődött és ez a szezeon bizonyítja, mennyire kitartó is tud lenni ez a gárda.”KAPCSOLÓDÓ: Allmendinger nyert, Andretti csúnya balesetet szenvedett Charlotte-on