NASCAR: Hamlin már megint megfenyegetett valakit

NASCAR: Hamlin már megint megfenyegetett valakit
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaSejtelmes tweetet tett közzé Denny Hamlin.

A Joe Gibbs Racing versenyzője egy ártatlannak tűnő kérdést tett fel:

„Melyik a kedvenc filmetek? Az enyém ‘A remény rabjai'”.

Ehhez mellékelt egy, utóbbi alkotásból származó képet, amelyen egy tábla volt látható az alábbi felirattal:

„Eljön az ő ítélete, méghozzá hamarosan.”

Mivel Hamlin az utóbbi időszakban állítása szerint elkezdte listázni azokat a versenyzőket, akikkel a pályán konfrontálódott potenciális bosszút beígérve, rögtön meg is kezdődtek a találgatások, hogy vajon ennek a posztnak van-e mögöttes tartalma.

Ha pedig igen, akkor kinek szól?Ross Chastainnek már nyár elején beígérte, hogy akkor fog rajta revansot venni, amikor az a legfájdalmasabb és legjelentőségteljesebb lesz.

A tippek szerint azonban jelen „üzenet” nem a Dinnyék urának, sokkal inkább William Byronnak lett címezve.

A Hendrick Motorsports pilótájával két héttel ezelőtt, Texasban akasztotta össze a bajszát, miután egy csata hevében kis híján belerakta a falba.

Ezt Byron nem vette jó néven és a verseny egyik pace car szakasza alatt konkrétan kiforgatta a 11-es Toyotát.

Az esetet a NASCAR versenyirányítása elmulasztotta kivizsgálni már a futam közben, amit később azzal magyaráztak, hogy a sárga zászlót kiváltó balesettel voltak elfoglalva.

Néhány nappal a leintés után azonban súlyos büntetést szabtak ki.

Ennek értelmében az észak-karolinai versenyző, valamint az általa vezetett 24-es Chevrolet mellől elvettek 25-25 pontot, megfejelve 50.000 dolláros pénzbírsággal.

Hendrickék fellebbeztek, a NASCAR-tól teljes mértékben független Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület pedig úgy döntött, sztornózza a szankció pontlevonásra vonatkozó részét, a financiális büntetést viszont megduplázza.

A fordulat kapcsán Hamlin ki is jelentette, valójában ő az egyetlen ember, aki a kiforgatás miatt – ártatlanul – büntetést kapott, hiszen Byron akciójának következtében a második pozícióból a huszonkettedikre esett. Vétlenül elvesztett pozícióit pedig a NASCAR utólagos reagálása miatt nem vehette vissza, ezzel egy potenciális győzelmet bukott el.

“Hozzá fogom tenni ezt az esetet is a listámhoz és amint lehetőségem nyílik rá, Byron vissza fogja kapni” – nyilatkozta rögtön a texasi futam leintése után.

„Minden jönni fog magától. Valamikor úgyis egymás ellen fogunk ismét versenyezni. Az én szememben a kemény versenyzés teljesen rendben van. Az viszont nem pálya, hogy megpróbálja összetörni az autómat sárga alatt. Nagyszerű helyzetben voltam ahhoz, hogy nyerjek egészen addig, amíg miatta hátra nem estem.”

Persze azt sem lehet kizárni, hogy magára a NASCAR-ra van már totálisan berágva, amiben oroszlánrészt játszik a Next Gen.

Hamlin az idén debütált autóval kapcsolatos biztonsági problémák egyik legnagyobb szószólójává vált, a hírek szerint pedig a nyilvánosság előtti szókimondása miatt néhány nappal ezelőtt már zárt ajtók mögötti elbeszélgetésre is behívták a szervezet vezetői.[yop_poll id=”6″]