IndyCar: F1-es pilóta is esélyes a JHR második autójára, Jüri Vips az RLL Racingnél tesztel

IndyCar: F1-es pilóta is esélyes a JHR második autójára, Jüri Vips az RLL Racingnél tesztel
credit: Penske Entertainment/James BlackZajlik az élet a Juncos Hollinger Racing háza táján.

A 2022-ben fennállása első, teljes IndyCar-szezonját teljesített gárda jövőre már nem csak két autóval fogja róni a köröket a pályán, de az Indy Lightsba is visszatérnek szintén két nevezéssel, novemberben pedig argentín bemutató-turnéra indulnak a széria népszerűsítése érdekében.

A legnagyobb kérdés viszont az, hogy ki lesz Callum Ilott csapattársa.

Ricardo Juncos a grandpremio.com-nak elárulta, hogy már szűkül a lista, de konkrét neveket még nem akar mondani.

„Hat versenyző szerepel a listánkon, rajta IndyCar-veteránnal, Indy Lights-os fiatallal, valamint F2-es és F1-es pilótákkal. Ugyanakkor még minden nagyon képlékeny ahhoz, hogy bejelentést tegyünk. Ami biztos, hogy lesz egy második autónk, a pilótáját pedig januárban, vagy februárban ki fogjuk hirdetni.”

Az már tény, hogy a jövő heti, sebringi privát teszten pályára viheti a JHR gépét az argentín túraautó-bajnok Agustin Canapino, aki a fentebb említett bemutatón is volán mögé pattan.

A 31 éves versenyző azonban a CarburandoTV-nek leszögezte, hogy ez csak egy rendkívüli kiruccanás és jövőre biztosan nem fog az IndyCarba igazolni.

A floridai körözésen nem csak a JHR fog részt venni.

Ekkor pattanhat be a Meyer Shank Racing Dallara-Hondájának volánja mögé az IMSA-bajnok Tom Blomqvist, az Andretti Autosport Formula E-pilótájuknak, Jake Dennisnek ad lehetőséget, míg a lightsos Sting Ray Robb a Dale Coyne Racing jóvoltából hajthat pályára.

A RACER információi szerint Sebringen tiszteletét fogja tenni Jüri Vips is, méghozzá az RLL Racinggel.

Az F2-ben három győzelemmel bíró észt nyári rasszista felhangú botránya következtében távozni kényszerült a Red Bull junior-programjából, a szezont viszont befejezhette a Hitech Grand Prix színeiben.