Elloptak, majd elástak(!!!) két versenyautót Floridában – Az elkövető pedig egy komplett idióta

Elloptak, majd elástak(!!!) két versenyautót Floridában – Az elkövető pedig egy komplett idióta
credit: Jeff Stalnaker/FacebookFloridában minden IS megtörténhet.

Különösen igaz ez az idióta bűncselekmények még idiótább elkövetőire, akiket már összefoglaló néven csak „Florida man”-ként hívnak.

A népszerű helyi street stock-car versenyző és csapattulajdonos, Jeff Stalnaker Jr. maga is jókat szórakozott az ilyen sztorikon, arra viszont rémálmaiban sem gondolt volna, hogy egyszer pont ő válik egy Florida Man kárvallottjává.

A Ian hurrikán közeledése miatt a férfi körültekintően bedeszkázta, majd lezárta műhelyét, két versenyautóját, valamint a felszerelést és alkatrészeket pedig felrakodta a szállítókamionjára.

Szeptember 29-én, csütörtökön azonban megtörtént az elképzelhetetlen: a Stalnaker Racing kamionja szőrén-szálán eltűnt.

A rendőrséget mellett a család is nyomozásba kezdett.

Hatalmas mázlijukra a cselekményt felvette a biztonsági kamera, amelynek képsorait meg is osztották a közösségi médiában.

Stalnakerék 55.000 dollár nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

A közösség segítségével végül sikerült megtallni a kamiont, örömük azonban nem lehetett felhőtlen.

A jármű ugyanis szinte teljesen üres volt.

Végül arra a következtetésre jutottak, hogy a helyi bűnözők az olyan tárgyakra vadásznak, amiket rekord gyorsasággal el is tudnak adni. Márpedig a versenyautó nem tartozik ezek közé.

Ilyen esetben a tolvajok előszeretettel rejtik el a szajrét elhagytott, erdős területeken, dobják vízbe, vagy végső esetben úgy próbálnak megszabadulni tőlük, hogy nemes egyszerűséggel elégetik.

Mindeközben a kamerafelvételek virálisan terjedtek, végül pedig kiderült, hogy a Florida Man kísértetiesen hasonlít a visszaeső autótolvaj Alex Herringre.

Stalnaker kitudta, hogy éppen hol dolgozik a szóban forgó úriember és személyesen oda is ment beszélni a főnökével.

Ekkor kiderült, hogy Herring munka közben használt kisteherautója pontosan az, ami a videón is látható.

Ha ez nem lett volna elég, a jó öreg Alex bűnösségét még az autóban lévő GPS adatai is alátámasztották.

A delikvensnek nem volt más választása, mint megmondani, hogy hol vannak a versenygépek, valamint a hozzájuk tartozó felszerelés.

A hallottak alapján pedig még Stalnakernek is kikerekedett a szeme.

Herring ugyanis Ocala határában ásott két mély gödröt, az egyikbe beleborította az autókat, míg a másikba a többi tárgyat temette.

Sajnálatos módon a járművek – beleértve a motorokat és a kerekeket is – teljesen használhatatlanná váltak.

Emiatt Stalnakerék totálisan padlóra kerültek és bejelentették, hogy a csapat lehúzza a rolót. A közösség viszont ezt nem hajlandó megengedni és adománygyűjtést indítottak a támogatásukra.

Herringet – aki eleve feltételesen volt szabadlábon egy tavaly elkövetett másik kamionlopás után – letartóztatták és jelenleg a tárgyalására vár.