IndyCar: Újra teljes szezonos versenyző lesz Santino Ferrucci

IndyCar: Újra teljes szezonos versenyző lesz Santino Ferrucci
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz AJ Foyt Racing bejelentette második teljes munkaidős versenyzőjét a 2023-as szezonra.

Az már korábban hivatalossá vált, hogy Benjamin Pedersen jövőre az ő színeikben ejtheti meg IndyCar-debütálását, most pedig csapattársának személyére is fény derült Santino Ferrucci személyében.

A 24 éves connecticuti az Andretti Autosporthoz átigazoló Kyle Kirkwoodtól veszi át a 14-es számú Dallara-Chevy kormánykerekét.

Ferrucci eddig összesen 43 futamot teljesített a szériában, 2019-ben és 2020-ban pedig a Dale Coyne Racing színeiben teljes szezonos tagja volt a mezőnynek.

Az elmúlt években szponzorációs okokból csak részidős programot tudott teljesíteni, emellett ő lett az IndyCar „szuperhelyettese” is, miután több alkalommal is különböző csapatoknál, sérült pilóták helyére ugrott be.

Eddigi legjobb eredményének négy darab negyedik hely számít, beleértve a 104. Indianapolis 500-at.

A legendás futamon egyébként szintén négy alkalommal vett részt és mindegyiket a top 10-ben zárta.

Ferrucci az open-wheel mellett kipróbálta magát a NASCAR Xfinity Seriesben is. A Sam Hunt Racing jóvoltából eddig összesen kilenc versenyen rajtolt el, egyéni csúcsát pedig a tavalyi, poconói tizennegyedik pozíciója képezi.

Az AJ Foyt Racinget az elmúlt három szezonban szolgált Dalton Kellett sorsa egyelőre kérdéses.

A RACER információi szerint a kanadai pilóta és a csapatvezető Larry Foyt csütörtökön ültek le tárgyalni a folytatás kapcsán.

A szaklap úgy tudja, hogy Kellett a gárda harmadik autóját kaphatja meg rész-, vagy akár teljes munkaidősként.

Ezen híreket viszont az érintettek egyelőre nem kívánták kommentálni.