NASCAR: Nem közvetlenül a tűztől égett meg Jordan Anderson Talladegán

NASCAR: Nem közvetlenül a tűztől égett meg Jordan Anderson Talladegán
NASCAR: Nem közvetlenül a tűztől égett meg Jordan Anderson TalladegánJól halad a múlt szombaton, Talladegán megsérült Jordan Anderson felépülése.

A NASCAR Truck Seriesben saját csapatával versenyző amerikai 3-as számú Chevy Silveradója az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt gyulladt ki.

A villámgyorsan lángba borult, még mozgásban lévő autóból Anderson fejvesztve próbált menekülni, miközben az még mozgásban volt és csak hajszálon múlt, hogy az ablakon kilógó felsőteste a becsapódás során nem préselődött a falnak.

A 31 éves pilóta végül megúszta másodfokú égési sérülésekkel az arcán, nyakán, jobb karján, továbbá mindkét kezén és térdein.

A kórházat már az éjszaka folyamán során elhagyhatta, de a Twitteren közzétett helyzetjelentése alapján két nappal később ismét látogatást kellett tennie a sürgősségin.

Ennek ellenére állítása szerint napról napra jobban érzi magát.

Az incidens kapcsán a közösségi médiában számos rajongó értetlenkedését fejezte ki azt illetően, hogy az overálhoz, maszkhoz és kesztyűhöz hasonlóan miért nem teszi kötelezővé a NASCAR a tűzálló alsóneműt is.

Dale Earnhardt Jr. ennek létjogosultáság nem vitatta, ugyanakkor elárulta azt is, hogy Andersont még az extra réteg anyag sem védte volna meg.

„A hő okozta a sérüléseit” – írta Twitteren a kétszeres Daytona 500 győztes.

„A tűzálló ruházat csak a lángokkal való közvetlen érintkezés során véd. Ha viszont egy 370 Celsius fokos kemencében kell lenned akár pár másodpercig is, biztosan lesznek problémáid. Ezért akart Jordan olyan gyorsan kijutni. Bármi jobb annál, mint ekkora forróságban lenni.”