NASCAR: Bowman még mindig nincs jól, kihagyja a charlotte-i versenyt is

NASCAR: Bowman még mindig nincs jól, kihagyja a charlotte-i versenyt is
credit: NASCAR Media

NASCAR: Bowman még mindig nincs jól, kihagyja a charlotte-i versenyt is


Ezen a hétvégén sem térhet vissza a versenypályára Alex Bowman.

A Hendrick Motorsports pilótája még az szeptember 26-án rendezett, texasi Autotrader EchoPark Automotive 500-on szenvedett balesetet.

A becsapódás ereje nem volt nagy, szerencsétlenségére viszont pont a 48-as Chevy hátuljával találta el a falat, ami az idén debütált Next Gen autó leggyengébb pontjának számít.

Bowman csapatrádión rögtön élete legkeményebb ütéseként definiálta az esetet, később pedig napvilágra került egy felvétel az incidens utáni pitkiállásának idejéről is, amelyen jól látszott, hogy mennyire rosszul volt.

Ennek ellenére befejezte a futamot, de a javítások miatt csak több környi hátrányban.

A soron következő, talladegai versenyt azonban már agyrázkódásszerű tünetei miatt kihagyni kényszerült.

A csapat azonban ekkor még reménykedett abban, hogy a most vasárnap, a Charlotte Motor Speedway rovalján esedékes fordulóra már ismét bevethető állapotban lesz.

Sajnos nem így történt.

Helyét Degához hasonlóan ismét Noah Gragson veszi át.

“Mivel továbbra is az egészségem a prioritás, ezért nem fogok visszatérni a NASCAR Cup Seriesbe ezen a hétvégén a Charlotte Motor Speedwayen” – olvasható a Bowman által kiadott közleményben.

“Haladok előre a felépülésemben annak érdekében, hogy száz százalékos állapotban ülhessek vissza a volán mögé. Nagyra becsülöm Noah-t, hogy ismét bepattan a 48-as Chevrolet-be ezen a hétvégén. Keményen fogok szurkolni az Ally Racingnek. Köszönöm mindenkinek azt a leírhatatlan támogatást, amit ebben az időszakban kapok, nem maradnak észrevétlenek.”

Az HMS nem sietteti a 29 éves pilóta gyógyulását.

„Alex egészsége a legfontosabb számunkra” – mondta a gárda elnöke, Jeff Andrews.

„Arra összpontosítunk, hogy segítsük a felépülését és ismét az autóban láthassuk, amint eljön az ideje. Hosszú karrier áll előtte, ezért rászánjuk a szükséges időt és követjük az orvosok utasításait. Egyáltalán nem helyezünk rá nyomást azért, hogy visszatérjen még mielőtt teljesen készen állna.”

Bowman kiesése azt jelenti, hogy a Cup mezőnye három teljes szezonos tagját is nélkülözni kénytelen.

Cody Ware szintén Texasban törte el a bokáját, Kurt Busch pedig már július vége óta partvonalon van agyrázkódás miatt.

Előbbi versenyző sérüléséért nem lehet a Next Gent felelőssé tenni, mivel minden valószínűség szerint a balesete a régi autóval is ugyanezt eredményezte volna.

Busch és Bowman viszont már teljes bizonyossággal a kevés gyűrődési zónával, valamint rövid hátsó területtel bíró gép miatt szenvedett fejsérülést.

Ők ketten ráadásul a rájátszásba is bejutottak.

Kurt végül el sem tudta kezdeni a bajnoki hajrát, Alex viszont ott volt a top 12-es szakaszban is.

A texasi incidens, valamint Talladega kihagyása után viszont még visszatérése esetén is győznie kellett volna ahhoz, hogy bekerüljön a legjobb nyolc közé.

Bowman kiesése ellenére Gragson a 48-ast még bejuttathatja az autók playoffjának következő felvonásába, de kizárólag győzelem esetén.

A balesetek minden eddiginél jobban felkorbácsolták az indulatokat a Next Gen biztonsági problémái kapcsán, amire reagálva a NASCAR szerdán speciális töréstesztet fog végrehajtani egy új hátsó lökhárító-megoldás kapcsán.Az autó körüli botrányról az alábbi cikkekben lehet bővebben olvasni:

>>>>>Több NASCAR-pilóta is agyrázkódással versenyezhetett idén

>>>>>Nem fogod elhinni, hogy mit javasolt a pilótáknak a NASCAR a fejsérülések elkerülése érdekében…

>>>>>A NASCAR arra kötelezte a versenyzőket, hogy hallgassák el az autó körüli biztonsági problémákat

>>>>>Hendrick: Nem számít a pénz, ha a versenyzők biztonságáról van szó