IndyCar: Argentín turnéra indul a Juncos Hollinger Racing

IndyCar: Argentín turnéra indul Juncos Hollinger Racing
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiRicardo Juncos már számtalanszor leszögezte, legnagyobb álma az, hogy egy napon hazájában is felbőgjenek az IndyCar motorjai.

A Juncos Hollinger Racing társtulajdonosa nem a levegőbe beszél.

Folyamatosan keresi a lehetőségeket arra, miként tudná ezt megvalósítani. Többek között neki volt köszönhető, hogy a májusi Indianapolis 500-on már egy argentín befektetőkből álló delegáció is tiszteletét tette.

Törekvései most újabb fejezethez érkeztek el.

Az üzletember hivatalosan bejelentette, hogy november 4-9-e között bemutatók sorozatát fogják tartani Argentínában. Ennek célja, hogy felhívják a figyelmet, ezzel együtt pedig népszerűsítsék az IndyCart a nagy visszatérés érdekében.

Az amerikai open-wheel csúcskategóriája utoljára több, mint 50 évvel ezelőtt tette tiszteletét az országban.

1971-ben az IndyCar ősének számító USAC Championship Car kezdte meg az idényt egy duplafordulóval az Autódromo de Rafaelán.

A novemberi turné során a JHR 77-es Dallara-Chevyjét az argentín túraautó-bajnok Agustin Canapino fogja vezetni. A 32 éves versenyző október 12-én, Sebringen tesztelheti először az gépet.

A JHR jövőre már két autót indít a bajnokságban.

A 77-est továbbra is Callum Ilott terelgetheti, míg a második, 78-as számú jármű gazdájának személye egyelőre nem ismert.

A csapat emellett egy év hiátus után visszatér az Indy Lights mezőnyébe is, szintén két nevezéssel.