NASCAR: Sérülése miatt kihagyja a hétvégi Cup-futamot Cody Ware

NASCAR: Sérülése miatt kihagyja a hétvégi Cup-futamot Cody Ware
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaNem tudja vállalni a most vasárnapi, Bank of America Roval 400-on való részvételt Cody Ware.

A Rick Ware Racing versenyzője még szeptember 25-én, a Texas Motor Speedwayen rendezett fordulón szenvedett balesetet, aminek következtében eltört a jobb bokája, tovább ínszalag-sérüléseket is diagnosztizáltak nála.

Ennek ellenére megkapta a zöld jelzést a NASCAR orvosaitól arra, hogy induljon a múlt hétvégi, talladegai futamon, amit végül négy kör hátrányban a harminckettedikként zárt.

Most viszont már a Charlotte Motor Speedway rovalján van a sor, ami a superspeedwaynél jóval nagyobb fizikai kihívást jelent.

Ware ebből adódóan úgy döntött, hogy nem kockázat és inkább kihagyja a futamot.

Helyét az 51-es Fordban JJ Yeley veszi át.

„Meghoztam azt a nehéz döntést, hogy félreállok és ezen a hétvégén az autón kívülről támogatom a csapatomat” – írta közleményében a 26 éves pilóta.

„Figyelembe véve, hogy egy road-verseny sokkal több lábmunkát igényel, egyelőre nem érzem azt, hogy 100%-os erőbedobással tudnék teljesíteni a csapnak, a szponzoraimnak és a Fordnak.

Nagyra értékelem mindenki támogatását és jókívánságait. Alig várom, hogy újra akcióba lendüljek Vegasban. A felépülésem remekül halad, napról napra erősebbnek érzem magam. Nagy köszönet JJ Yeley-nek, hogy beugrik helyettem, ott leszek a pályán és szurkolok neki.”

Ware immár a harmadik olyan versenyzője lett a Cup Series mezőnyének, aki sérülés miatt került partvonalra.

Alex Bowman a talladegai fordulót volt kénytelen kihagyni agyrázkódás miatt, míg Kurt Busch már július óta nem tud versenyezni szintén az új Next Gen autóban szerzett fejsérülése következtében.