Egyre biztosabb Räikkönen IndyCar-programja, már csak a feleséget kell meggyőzni

Egyre biztosabb Räikkönen IndyCar-programja, már csak a feleséget kell meggyőzni
credit: Trackhouse Racing/PROJECT91Ahogyan arról az USAracing beszámolt, az utóbbi idők egyik legizgalmasabb sztorija kelt szárnyra Brazíliában.

Ennek alanya a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb versenyzője, Kimi Räikkönen, aki a pletykák szerint tárgyalásban áll a Chip Ganassi Racinggel egy részidős IndyCar-program kapcsán.

A hírt mára a helyi mainstream média is kezdi felkapni, egyre több hitelt adva a spekulációknak.

A UOL Sport pedig egyenesen megerősítette, hogy a 2007-es szezon Forma-1-es világbajnoka előrehaladott megbeszéléseket folytat a CGR-rel.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ő veheti át a gárda 48-as Dallara-Hondájának volánját a naptár épített és utcai pályás fordulóin, míg oválokon a teljes munkaidős karrierjére pontot tevő Jimmie Johnson vezetné.

A legnagyobb akadályt azonban a feleség, Minttu képezi, aki a hírek szerint nem túlzottan rajong az ötletért. Ganassi viszont magabiztos azt illetően, hogy sikerül a finn szupersztár megszereznie.

Räikkönen eddig három futamot teljesített az USA-ban.

2011-ben a NASCAR Truck Seriesben, valamint az Xfinity Seriesben is megmérette magát, egyaránt a Charlotte Motor Speedway oválján. Előbb nemzeti harmadosztályban a 15., míg a másodvonalbeli bajnokság mezőnyében a 27.-ként zárt.

Idén augusztusban, a Trackhouse Racing nemzetközi versenyzőket megcélzó PROJECT 91-ének keretein belül a NASCAR Cup Seriesben is debütálhatott Watkins Glenen.

Több, mint meggyőző teljesítményt nyújtva beverekedte magát a top 10-be is, végül azonban egy önhibáján kívül történt baleset miatt nem látta meg a kockás zászlót.