Sajtó: Allmendinger újra teljes szezonos versenyzője lesz a NASCAR Cupnak

Sajtó: Allmendinger újra teljes szezonos versenyzője lesz a NASCAR Cupnak
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaKét év után ismét teljes munkaidős ülést kap AJ Allmendinger a NASCAR királykategóriájában.

A 40 éves versenyző 2019-ben teljesített utoljára komplett programot a Cup Seriesben, még a JTG Daugherty Racing színeiben.

Ezután viszont kénytelen volt főállásban visszatérni a nemzeti másodosztályt képező Xfinity Seriesbe, méghozzá a Kaulig Racing jóvoltából.

A #16 Chevy volánja mögött immár zsinórban második éve őt koronázták az alapszakasz bajnokává. Tavaly negyedikként zárta a rájátszást, míg most, öt futammal az idény vége előtt az összetett élén áll.

Allmendinger emellett Kauligék Cup-programjában is helyet kapott.

A szintén 16-os számot viselő autó volánján jelenleg Noah Gragsonnal és Daniel Hemrickel osztozik.

A The Athletic értesülései szerint azonban a kaliforniai pilóta 2023-ban már a szezon valamennyi fordulóján, kizárólagosan vezetheti a szóban forgó gépet a Cupban.

Hivatalos bejelentés szerdán várható.

Allmendinger összesen tizennégyszer jutott el az Xfinity Series victory lane-jére, míg a Cupban kétszer látta meg elsőként a kockás zászlót. Tavaly, Indianapolisban aratott sikere által ráadásul megszerezte a Kaulig fennállásának első – és eddig egyetlen – győzelmét a NASCAR csúcsán.