A NASCAR arra kötelezte a versenyzőket, hogy hallgassák el az autó körüli biztonsági problémákat

Larson: Eddig csak a NASCAR narratíváját ismételgethettük, de most elegünk lett
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaKurt Busch, majd Alex Bowman agyrázkódása után a NASCAR-pilóták minden eddiginél hangosabban kezdték kritizálni a Cup Series idén debütált autóját.

A regnáló bajnok Kyle Larson ennek kapcsán elárulta, hogy eddig azért nem emelték fel a szavukat, mert egyszerűen nem tehették meg.

„A szezon elején megkaptuk a narratívát és elvárták tőlünk, hogy ezt ismételgessük” – nyilatkozta a Hendrick Motorsports sztárja a talladegai futamot megelőző médianapon.

„Ebből csak a NASCAR profitált. Most viszont eljutottunk oda, hogy mindannyiunknak elege lett.”

A biztonsági problémák legnagyobb szószólójának hetek óta Denny Hamlin és Kevin Harvick számít, akik a belső szájkosártörvényre fittyet hányva, egyenesen azzal vádolták meg a szervezetet, hogy nem érdekli őket a pilóták biztonsága.

„A két legtapasztaltabb srác a sportban emeli fel a hangját a versenyzők érdekében. Ez jó és sok esetben az ilyen dolgok hoznak változást. Ők ketten már a Cup-autók több generációjával is versenyeztek és valószínűleg ők azok is, akik a legtöbb ütést kapták mindannyiunk közül. A szavaik erőteljesebbek, mint a legtöbbünké. Ezért gonodolom azt, hogy a NASCAR gyorsabban reagál és legalább megpróbál valamit tenni az ügyben.”

A szervezet hivatalosan megerősítette, hogy ezen a héten fogják egy ohiói létesítményben először tesztelni az új hátsó bumpert. A szóban forgó terület az eleve merev kasztni leggyengébb pontjának számít, köszönhetően annak is, hogy eldőjéhez képest jóval rövidebb.

Hátulról érkezett ütközésnek köszönhetően került partvonalra Busch és Bowman is.

A forrásponthoz érkezett helyzet következtében felröppent a pletyka, hogy a pilóták bojkottálják a talladegai fordulót.

Ez végül nem történt meg, a futam azonban látványosan békés, mi több, nyugodt volt.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Nem fogod elhinni, hogy mit javasolt a pilótáknak a NASCAR a fejsérülések elkerülése érdekében…

>>>>>Hendrick: Nem számít a pénz, ha a versenyzők biztonságáról van szó

>>>>>Egy országos tévécsatorna megpróbált tudósítani a NASCAR Next Gen botrányáról, de végül komplett hülyét csinált magából