Egy országos tévécsatorna megpróbált tudósítani a NASCAR Next Gen botrányáról, de végül komplett hülyét csinált magából

Egy tévécsatorna megpróbált tudósítani a NASCAR Next Gen botrányáról, de végül komplett hülyét csinált magából
credit: NASCAR/NBCMi történik akkor, ha egy lelkes sajtótermék meg akar lovagolni egy aktuális szenzációt, a témához viszont fikarcnyit sem ért?

Nos, a végeredmény meglehetősen vicces, vagy inkább tragikomikus lesz.

Erre tökéletes példaként szolgált az amerikai ABC csatornán futó Good Morning America.

A műsor készítői megneszelték, hogy a NASCAR Cupban idén debütált Next Gen autó körül botrány robbant ki a biztonsági problémák miatt, aminek következtében már két versenyző meg is sérült.

A pontosabb részleteknek azonban már minimálisan sem néztek utána, de ez nem zavarta őket abban, hogy drámai riportban számoljanak be az új géppel kapcsolatos gondokról.

Röviden összefoglalva:

  • Állításuk szerint néhány versenyző is kihagyni kényszerült a talladegai futamot agyrázkódás miatt (ez igaz: Alex Bowman és a Pocono óta kényszerpihenőn lévő Kurt Busch)

  • A “riport” tanúsága szerint ráadásul ők konkrétan abban a fals hitben éltek, hogy a Trucks gépei is új generációsak.

  • Itt viszont nem ért véget a móka. A jó öreg GMA betette Myatt Snider fotóit, akinek az égvilágon semmi köze nincs sem a Next Genhez, sem pedig Anderson Trucks-infernójához. Minden valószínűség szerint annyi történhetett, hogy rákerestek Anderson nevére, találatként pedig feldobta az ő csapatának, vagyis a Jordan Anderson Racingnek az Xfinity Seriesben vezető Snider képeit. Hogy a tulajdonos és a nemzeti másodosztályban szereplő pilótája nem ugyanaz a személy? Kit érdekel, “jóvanazúgy”.

Végül pedig szakértőként nem mást kérdeztek meg, mint a szintén az Xfinityben „versenyző” Jesse Iwujit.

A főállásban a haditengerészetnél szolgáló pilóta soha egy métert sem tett meg a Cupban és minden valószínűség szerint ez így is marad. Őt magát ugyanis eleve komoly biztonsági kockázatként tartják számon a pályán köszönhetően kevés tapasztalatának, nem túl sok tehetségének, de annál nagyobb lelkesedésének.

Szép munka volt, Good Morning America!A GMA csodariportját erre a linkre kattintva lehet megnézni.