NASCAR: Hendrickék célja, hogy Bowmant már jövő héten autóba ültessék

NASCAR: Hendrickék célja, hogy Bowmant már jövő héten autóba ültessék
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaAgyrázkódásszerű tünetei miatt vissza kellett lépnie a NASCAR Cup talladegai futamától Alex Bowmannek.

A Hendrick Motorsports versenyzője a széria texasi fordulóján szenvedett balesetet, aminek során autója hátuljával érintette a falat.

Az ütközés nem volt komoly, az eleve merev kasztnijú Next Gennek azonban pontosan ez a terület a leggyengébb pontja, aminek következtében a felszabaduló energia túlnyomó többsége a pilóta testére összpontosult.

Bowman már a csapatrádión élete eddig legnagyobb ütéseként definiálta az esetet, de ennek ellenére képes volt befejezni a futamot.

Néhány nappal később saját sprint car csapatának gépével is megtett pár kört annak érdekében, hogy az azt kipróbáló Jimmie Johnson számára megfelelően beállítsa.

A problémák csak ezután durvultak be.

„Már a hét korábbi részében is voltak enyhe panaszai, de ezeket nem igazán társította sérüléshez” – nyilatkozta Talladegán az HMS ügyvezető igazgatója, Jeff Andrews.

„A sprint car teszt után is jól érezte magát. A tünetek szerda délután kezdtek felerősödni, fokozódott a fejfájása és hasonlók, az éjszakája pedig már nagyon durva volt. Ekkor döntött úgy, hogy orvoshoz fordul, aki azt javasolta neki, hogy hagyja ki a versenyt.”

A mezőny másik fejsérüléssel küzdő pilótája, Kurt Busch július vége óta partvonalon van.

Bowman esetében viszont Hendrickék úgy számolnak, hogy a lehető leghamarabb volán mögé ül.

„Alex még a szezon vége előtt vissza fog térni. Elszánt és be akarja fejezni az évet jó eredménnyel. Úgy vélem, minden tőle telhetőt meg fog tenni ennek érdekében. Jelenleg maximálisan az a célom, hogy már a [jövő heti, charlotte-i] rovalon versenyezzen.”

Bármennyire is szeretné azonban a csapat újra a pályán látni pilótáját, a végső szót a NASCAR orvosai fogják kimondani az agyrázkódásokra vonatkozó protokollt szem előtt tartva.

A 29 éves arizonai jelenleg a playoff utolsó, tizenkettedik helyén áll.

Ennek szabályai előírják, hogy a bajnoki címért meccsben lévő versenyzőknek minden egyes futamhétvégét meg kell kezdeniük. Egészségügyi okok fennállása eseténe azonban ettől a kritériumtól eltekintenek.

Visszatérése esetén Bowmannek az egyetlen esélye a top 8-as szakaszba jutásra az, ha megnyeri az október 9-ei futamot.A Next Gen botrányról az alábbi cikkekben lehet bővebben olvasni:

>>>>>Bowman 12 éve majdnem belehalt egy balesetbe, mégis a múlt heti falazását tartja élete legfájdalmasabb ütközésének

>>>>>Ware balesetének adatai láttán “el akarta hányni magát” a veterán csapatfőnök

>>>>>Van megoldás arra, hogy ne legyenek életveszélyesek az autók – De ki fogja kifizetni?

>>>>>Hamlin: Kiábrándító, hogy a NASCAR nem vállalja a felelősséget a versenyzők sérüléseiért

>>>>>Harvick: A NASCAR számára másodrangú a versenyzők biztonsága

>>>>>A rajongók már magukon hirdethetik az “ócska sz*r” Next Gent

>>>>>Az új autóval egy 15 G-s baleset olyan, mint a régivel az 50 G-s