NASCAR: Célfotóval nyert Allmendinger, nem jött össze Gragsonnak a rekorddöntés Talladegán

NASCAR: Célfotóval nyert Allmendinger, nem jött össze Gragsonnak a rekorddöntés Talladegán
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR Media0.015 másodperccel győzte le Sam Mayert AJ Allmendinger a NASCAR Xfinity Series szombati, talladegai fordulóján.

Ezzel a Kaulig Racing pilótája nemzeti másodosztályú karrierje tizennegyedik, ebből idei negyedik győzelmét ünnepelhette.

Jelen siker révén pedig természetesen már a rájátszás top 8-as szakaszában tudhatja magát.

A 40 éves kaliforniai közismerten gyűlöli a superspeedwayeket, amit nem csak veszélyesnek tart, de egészen mostanáig nyerni sem tudott ilyen pályatípuson.

Most viszont megtört a jég, a nagy oválok iránti érzésein viszont a győzelem sem sokat változtatott.

„Ez Talladega” – nyilatkozta az NBC-nek Allmendinger, aki ezt megelőzően már három ss-futam utolsó körét is az élről kezdhette meg, de végül mégis kicsúszott a kezei közül az első hely.

„Még mindig utálom a superspeedway-versenyeket, ugyanakkor fantasztikus érzés a degai közönség előtt nyerni.”

Másodikként a már említett Mayer ért célba, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát a rájtászáson kívüli Landon Cassill kaparintotta meg.

Az első és második szakasz legjobbja egyaránt Austin Hill lett, a hajrában viszont a nagy helyezkedések közepette visszaesett az élről a tizennegyedik pozícióba.

A viadal előtt az volt a nagy kérdés, hogy vajon sikerül-e a rekorddöntés Noah Gragsonnak.

A JR Motorsports tehetsége az ezt megelőző négy futamot megnyerte, ezzel a zsinórban aratott Xfinity-diadalok örökranglistájának élén áll holtversenyben Sam Arddal.

Ha most is ő látta volna meg elsőként a kockás zászlót, akkor abszolút egyeduralkodóvá válhatott volna.

A bravúr viszont nem jött össze, miután csak a tizedikként zárt.

A futam meglehetősen nyugodtan zajlott le, amit jól példáz, hogy csak egyszer, a negyedik körben kellett incidens miatt belengetni a sárga zászlót Ty Gibbs megforgása okán

Az Xfinity mezőnye legközelebb október 8-án, a Charlotte Motor Speedway rovalján csap össze, ahol megejti debütálását Marco Andretti és Danyiil Kvjat is.