NASCAR: Béke és nyugalom Talladegán – Chase Elliott győzelemmel

NASCAR: Béke és nyugalom Talladegán – Chase Elliott győzelemmel
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaPontosan olyan futamot produkált a Cup Series mezőnye Talladegán, amire az elmúlt hetet uraló Next Gen botrány miatt a NASCAR-nak szüksége volt.

A YellaWood 500-at megelőzően a sportág közössége egy emberként aggódott amiatt, hogy a szezon utolsó superspeedway-viadala során újabb komoly, személyi sérüléssel járó baleset történhet a biztonsággal hadilábon álló autóknak köszönhetően.

Szerencsére nem így történt.

Káoszmentes, nyugodt, tiszta versenyt hoztak le a pilóták, a lehető legnagyobb tiszteletet tanúsítva egymással szemben, szándékosan kerülve a rázósabb manővereket.

A futamot mindössze kétszer kellett megszakítani baleset miatt, egyaránt az első szakaszban.

Először Ricky Stenhouse Jr. akadt össze Harrison Burtonnel, az általuk generált láncreakció pedig magával rántotta többek között Joey Loganót, Austin Cindricet, Noah Gragsont, Justin Allgaiert és Ty Gibbst is.

Az incidens következtében csak Burton és Gibbs autójában keletkezett olyan kár, ami miatt kiállni kényszerültek.

Nem sokkal később Corey LaJoie falazott defekt következtében, de neki sem esett baja.

Előbbi két kollégájához hasonlóan viszont végleg fel kellett adnia a futamot.

A hajrá overtime-ban dőlt el, miután a NASCAR úgy döntött, a pitlane-en technika probléma miatt leállt Daniel Hemric miatt belengetik a sárga zászlót.

Az első helyezettnek járó trófeát végül Chase Elliott szerezte meg, aki ezzel a rájátszás első olyan győztese lett, aki még meccsben van a bajnoki címért.

A Hendrick Motorsports 2020-as bajnoka ezzel idei ötödik, teljes eddigi Cup-karrierjét tekintve pedig a tizennyolcadik győzelmét ünnepelhette.

Ami pedig jelenleg ennél is fontosabb: automatikusan bejutott a playoff következő szakaszába.

Másodikként, 0.046 másodpercnyi lemaradásban Ryan Blaney ért célba, aki így továbbra is a rájátszás egyetlen, idén még nyeretlen olyan tagjának számít.

A harmadik pozíciót Michael McDowell kaparintotta meg, de befért még a legjobb öt közé Ross Chastain és Denny Hamlin is.

A széria következő állomását október 9-én, a Charlotte Motor Speedway rovalján rendezik, ami a playoff top 12-es felvonásának fináléja is lesz, így négyen ismét búcsúzni fognak az idei kupáról szőtt álmaiktól.