NASCAR: 13 év után végre versenyt nyert Matt DiBenedetto!

NASCAR: 13 év után végre versenyt nyert Matt DiBenedetto!
credit: NASCAR
NASCAR: 13 év után végre versenyt nyert Matt DiBenedetto!Teljes eddigi, nemzeti szintű NASCAR-karrierje legelső győzelmét ünnepelhette Matt DiBenedetto.

A 31 éves kaliforniai tizenhárom évnyi próbálkozás után jutott el a victory lane-re, méghozzá a harmadosztályt képező Truck Series mezőnyében.

A Talladega Superspeedwayen rendezett futam overtime-jának utolsó körében egy tömegkarambol történt, magával rántva az élmezőny egy részét is.

A káosz miatt a versenyirányításnak külön vissza kellett néznie az eseményeket, hogy pontos végeredményt hirdethessenek.

Eleinte úgy tűnt, Bret Holmes a győztes.

A NASCAR illetékesei szerint azonban a saját csapatával, a Bret Holmes Racinggel részidős szezont teljesítő pilóta már a sárga zászló belengetése után került az élre, így első helyezettként végül DiBenedettót nevezték meg.

A Rackley WAR 25-ös Chevy Silveradóját vezető pilóta idén debütált a Trucksban, így a degai -stílszerűen – Chevrolet Silverado 250 névre hallgató futam a tizennyolcadik bevetése volt a bajnokságban.

Ezt megelőzően viszont már 69 versenyt teljesített a másodvonalbeli Xfinity Seriesben, 248-at pedig a királykategóriának számító Cupban.

Összesen tehát 336 rajtba telt, mire sikerült rátennie a kezét a legjobbnak járó trófeára.

Másodikként Ben Rhodest intették le, míg Holmesnak be kellett érnie a harmadik pozícióval.

A futam során több baleset is történt, a legijesztőbbet viszont rögtön az első szakaszban Jordan Anderson szenvedte el.

A Holmeshoz hasonlóan szintén a saját nevét viselő gárdával versenyző dél-karolinai autója technikai probléma következtében kigyulladt.

Anderson a belső térben felcsapó lángok elől menet közben menekülni próbált, így a gép a már félig kint lévő pilótával együtt csapódott a falnak.

Az eset után a 31 éves versenyző kiugrott a 3-as Chevyből, de utána rögtön össze is esett.

Helyszíni ápolás után mentőhelikopterrel szállították a közeli kórházba.UPDATE: Jó hírek a borzalmas pillanatokat átélt NASCAR-pilóta állapotárólA viadal egyik legkérdőjelesebb pillanatára a 63. körben került sor.

A David Gilliand Racingnek vezető Hailie Deegan soros kiállásakor agresszíven érkezett meg a pitbe, az egyik szerelője pedig elesett és kiesett a kezéből a kerék, ami át is gurult az érkező autók előtt.

Potenciális életveszély okozása miatt az úriembert nem csak felfüggesztették, de azonnal ki is kísérték a pályáról.

Öröm az ürömben a csapat számára, hogy Deegan végül hatodikként ért célba, ami eddigi Trucks-karrierje legjobb befutója is lett.KAPCSOLÓDÓ: Életveszélyes malőr miatt a NASCAR tisztviselői vezettek ki egy szerelőt a pályáról