Egy anya-lánya duó ír NASCAR-történelmet Vegasban, ráadásul gigaszponzorral

Egy anya-lánya duó ír NASCAR-történelmet Vegasban, ráadásul gigaszponzorralAz ARCA Menards Series West hivatalosan bejelentette, hogy a The Bullring at Las Vegas Motor Speedwayen egy anya-lánya duó is megméreti magát a mezőnyben.

Bridget Burgess a bajnkokság teljes szezonos pilótájának számít a BMI Motorsports színeiben, crew-chiefje pedig nem más, mint az édesanyja.

Az október 14-ei fordulón azonban Sarah Burgess is elhagyja a pitfalat és bukósisakot húzva csatlakozik a mezőnyhöz.

A 41 éves ausztrál hölgy nem ismeretlen az autóversenyzés világában, fő profiljának pedig a drift, off-road és rallycross viadalok számítanak.

A két versenyzőnő ráadásul nem akármilyen szponzorral valósíthatja meg történelmi tettét, lévén egyenesen az eBay Motors állt be mögéjük.

„Rengeteg munka vezetett idáig” – idézi az ARCA hivatalos sajtóközleménye Sarah-t, aki egyben a vállalat értékesítési és marketing menedzsere is.”

„Még mindig szürreális, hogy hamarosan Bridget és én egyaránt volán mögé ülünk ugyanazon a pályán. Fantasztikus, hogy az eBay Motors támogat bennünket. Nem csak egy vezető márka, de saját tapasztalatból mondhatom, hogy egy olyan közösség is, amely őszintén törődik a versenyzéssel és az autózás kultúrájával.”

A Burgessek ezzel sporttörténelmet írnak, lévén most először fog előfordulni, hogy anya és lánya egymás ellen fog versenyezni egy NASCAR fennhatósága alá tartozó szériában.