NASCAR: Danyiil Kvjat bemutatkozik az Xfintiy Seriesben

NASCAR: Danyiil Kvjat bemutatkozik az Xfintiy SeriesbenÓriási nehézségekkel kellett eddig szembesülnie a NASCAR-karrierjét építgető Danyiil Kvjatnak.

Az orosz versenyző július végén, az Indianapolis Motor Speedway roadján debütált a legmagasabb kategóriát képező Cup Seriesben a Team Hezeberg jóvoltából.

A bajnokságban szintén ebben az évben megjelen gárda rendkívüli alacsony költségvetése és személyzeti hiánya miatt azonban még tesztlehetősége sem volt.

Ebből adódóan legelső köreit a Next Gennel csak a kvalifikációt közvetlenül megelőző, nyúlfarknyi edzésen tehette meg.

A futamot végül műszaki hiba miatt fel kellett adnia, majd a következő, Watkins Glen-i bevetése is idejekorán véget ért.

Kvjat most azonban újabb lehetőséget kap, méghozzá a nemzeti másodosztályt képező Xfinity Seriesben.

A Sam Hunt Racing hivatalosan bejelentette, hogy ő kapja meg a 26-os számú Toyota Suprát az október 8-ai Drive for the Cure 250-en.

A szóban forgó autót már számos versenyző vezethette, az idei szezon eddigi legjobb eredményét pedig John Hunter Nemechek produkálta vele a darlingtoni negyedik helyével.

A Charlotte Motor Speedway rovaljára kiírt futamon nem Kvjat lesz az egyetlen, magas profilú debütánsa a szériának, lévén ekkor mutatkozik Marco Andretti is a Big Machine Racing autójával.KAPCSOLÓDÓ: Ismert arccal tér vissza Floyd Mayweather csapata