NASCAR: Pár nappal a súlyos balesete után már a visszatérésre készül Cody Ware

NASCAR: Pár nappal a súlyos balesete után már a visszatérésre készül Cody WareEgy emberként rémült meg a NASCAR közössége Cody Ware múlt vasárnapi, texasi balesete láttán.

A Rick Ware Racing pilótája a verseny 167. körében vesztette el uralmát 51-es Chevyje felett, aminek következtében a 4-es kanyar külső falának csapódott, majd onnan visszacsúszva, nagy erővel eltalálta a pitlane oldalát is.

A baleset után a 26 éves pilóta csak segítséggel tudott kiszállni autójából, majd összeesett.

Szerencsére a pálya orvosi központjában megállapították, hogy nem szenvedett súlyos sérüléseket, a most hétvégi, talladegai futamon való indulása viszont még kérdéses.

A bukást Ware jobb bokája és lábfeje sínylette meg, törése viszont nincs.

„Kicsit rosszul voltam a baleset után, de nagyszerű emberek vettek körül” – nyilatkozta a fiatal versenyző a SiriusXM NASCAR Radiónak.

„Jelenleg nincsenek túl nagy fájdalmaim. Fizioterápiát végzek és úgy érzem, javulok. Az ínszalagok befeszültek, a lábam tele van zúzódással és nagyon feldagadt. A kezelések viszont hatásosak és arra számítok, hogy megkapom az engedélyt [a NASCAR orvosaitól] Talladegára.”

Ware elárulta, hogy az incidens pillanatában az autója túlkormányzottá vált, az első becsapódás hatására pedig a pedálok teljesen taccsra mentek. Innentől ő már egyszerű utasként száguldott a belső fal felé.

Hálát adhatott viszont az égnek, hogy nem trafálta telibe a pitnél lévő nyílást.

„Sokkal rosszabb is lehetett volna. Mindent egybevéve azonban mázlista vagyok, hogy megúsztam ennyivel és valószínűleg Talladegát sem kell kihagynom.”