Keselowski szerint Gibbs még nem alkalmas arra, hogy a NASCAR Cupban versenyezzen

Keselowski szerint Gibbs még nem alkalmas arra, hogy a NASCAR Cupban versenyezzen
Brad Keselowski és Ty Gibbs (credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR Media)A múlt vasárnapi, texasi futamon Ty Gibbs két alkalommal is kivívta a NASCAR közösségének haragját.

A pitkiállások egyik hulláma alkalmával nekiment Ty Dillon autójának, miután a Petty GMS Motorsportsnak vezető pilóta rosszul tért vissza a pitroadra, érintve 19 éves kollégája Toyotáját.

Ez a bosszú nem csak szükségtelen volt, de egyben rendkívül veszélyes is, lévén csak a mázlin múlt, hogy Dillon gépe az ütés hatására nem trafálta telibe a közelben lévő NASCAR tisztviselőket, valamint az RFK Racing csapattagjait.

Utóbbi gárda társtulajdonosa, egyben versenyzője, Brad Keselowski nem is hagyta szó nélkül:

„Boldog vagyok, hogy senki sem sérült meg az RFKR, vagy a NASCAR emberei közül” – írta Twitteren.

„Nagyon rossz vége lehetett volna.”

A 23XI Racingnél agyrázkódása miatt július óta partvonalon lévő Kurt Buscht helyettesítő Gibbs utólag 75.000 dollár pénzbírságot kapott a manőveréért, az autója mellől pedig levontak 25 pontot.

Később viszont az is kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen kérdőjeles tette a versenyen.

Sárga zászló alatt kétszer is direkt meglökte az előtte haladó Erik Jonest, aki emiatt konkrétan meg is fenyegette.

Ámokfutása kapcsán Keselowski markáns véleményt fogalmazott meg.

„Végső soron én egy tinédzsert látok, aki még csak most kezdi kiismerni magát a Cupban” – nyilatkozta a 2012-es bajnok az Insidernek.

„A sportunk legnagyobb színpadán követ el hibákat és ez egy nagyon nehéz helyzetet eredményez. Nem tudok mérges lenni Tyra, mivel én ennyi idősen még nála is nagyobb hülyeségeket csináltam. A különbség az, hogy én akkor még nem a legmagasabb kategóriában versenyeztem. Ez megmutatja, hogy miért is nincs szükségünk ezen a szinten tizenévesekre: nem itt kell megtanulniuk a leckét.”

Keselowski a Gibbsre kiszabott szankcióval sincs megelégedve. Ha rajta múlt volna, akkor biztosan eltiltotta volna.

„Szerintem a büntetés nem elég szigorú. Eljutottunk arra a pontra, hogy amikor valaki úgy működik, mint Ty Gibbs, akkor itt az idő leparkolni egy versenyre, ezzel erőteljes üzenetet küldve: ‘Ezt srácok nem csináljuk a pitroadon’. Azoknak az embereknek családjaik vannak. Ki voltak téve annak, hogy elüsse őket egy versenyautó 80 km/h-val. Nem csak a csapattagokról van szó, hanem a NASCAR-tisztviselőkről is. Ennek most azonnal véget kell vetni.”KAPCSOLÓDÓ: Kiderült, hogy Gibbs nem csak Dillont “büntette” Texasban, de a versenyirányítás erről is lemaradt