BREAKING: Alex Bowman agyrázkódás miatt kihagyja a NASCAR talladegai futamát!

BREAKING: Alex Bowman agyrázkódás miatt kihagyja a NASCAR talladegai futamát!
credit: NASCAR MediaA Hendrick Motorsports hivatalosan bejelentette, hogy Alex Bowman nem vesz részt a NASCAR Cup Series most hétvégén rendezendő, talladegai futamán.

A rájátszásban jelenleg a tizenkettedik, azaz utolsó még továbbjutó helyen jegyzett versenyző a múlt vasárnapi Autotrader EchoPark Automotive 500-on történt balesete óta küzd neurológiai tünetekkel.

Bowman a Texas Motor Speedwayen lezajlott viadal második szakaszában falazott.

A 29 éves arizonai már a csapatrádión arról panaszkodott, hogy nem érzi túl jól magát, de ennek ellenére be tudta fejezni a futamot.

A baleset utáni szervizelés miatt nyolc kör hátrányba került, amiből a sárga zászlók miatt hármat tudott ledolgozni és végül a huszonkilencedikként rangsorolták.

„Az agyrázkódásra utaló tünetek miatt végrehajtott vizsgálatok után nem én fogom vezetni a 48-as Ally Chevrolet-t Talladegán” – olvasható Bowman rövid közleményében.

„Csalódott vagyok, de tudom, az egészségem a legfontosabb. Elkötelezetten betarok minden orvosi útmutatást annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek.”

Helyét Noah Gragson fogja átvenni.

A 24 éves pilóta eredetileg is indult volna a szezon utolsó superspeedway-viadalán, méghozzá a részidős Beard Motorsports színeiben.

Jelen változás következtében azonban a gárda 62-es Chevyjének volánja mögé Justin Allgaier ülhet be.

Bowman immár a harmadik olyan Cup-pilóta, aki a Next Gennel történt balesete miatt kénytelen futamot kihagyni.

Kurt Busch július óta van partvonalon szintén fejsérülés miatt, míg Denny Hamlin az Xfinity Series darlingtoni fordulójától lépett vissza az egész felsőtestét érintő fájdalmak miatt.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Jobban van Kurt Busch, de még mindig látás- és egyensúlyproblémákkal küzd

>>>>>Bowman 12 éve majdnem belehalt egy balesetbe, mégis a múlt heti falazását tartja élete legfájdalmasabb ütközésénekA szériában idén debütált autót az elmúlt hónapokban számos kritika érte, mivel nem csak a balesetek érződnek benne hatványozottan erősebbnek elődjéhez viszonyítva, de még a műszaki meghibásodások is rendkívül gyakoriak.

A Bowmant kényszerpihenőre küldött incidens ránézésre nem volt nagy, ő maga mégis karrierje eddigi legnagyobb ütéseként jellemezte.

Ennek fő oka az volt, hogy a falat pont az autó hátuljával kapta el, ahol a Next Gen a legkevesebb gyűrődési zónával rendelkezik, emellett pedig még rövidebb is a korábbi, hatodik generációs géphez képest.
A Next Gen botrányról az alábbi cikkekben lehet bővebben olvasni:

>>>>>Harvick: A NASCAR számára másodrangú a versenyzők biztonsága

>>>>>A rajongók már magukon hirdethetik az “ócska sz*r” Next Gent

>>>>>Extrém fájdalmakkal küzd Harvick a texasi balesete óta

>>>>>Az új autóval egy 15 G-s baleset olyan, mint a régivel az 50 G-s

>>>>>Hamlin szerint semmi nem utal arra, hogy a NASCAR valóban javítani akar az autó biztonságán

>>>>>“Kib*szott vicc, amit vezetünk” – A versenyzők kezdenek besokallni a veszélyes Next Gentől

>>>>>Bell szerint már a pilóták feje nyeli el az ütközések energiáját