Sajtó: Végleg befellegzik a W Seriesnek?

Sajtó: Végleg befellegzik a W Seriesnek?
credit: W SeriesNagy dobásként harangozták be, alig három szezon után azonban már a szakadék szélére sodródott a W Series.

A női versenyzők számára létrehozott széria olyan súlyos anyagi problémákkal küzd, hogy a Telegraph értesülései szerint már az is csoda lesz, ha egyáltalán be tudják fejezni az idei szezont.

A lap úgy tudja, hogy a bajnokság most hétvégén esedékes, szingapúri fordulóját már nagyságrendekkel kisebb létszámú személyzet fogja kiszolgálni, miközben elkeseredetten keresik a megoldást arra, hogy előteremtsék a folytatáshoz szükséges fedezetet.

Belső források szerint számos partnernek és alvállalkozónak tartozik a széria, ráadásul néhány esetben hosszú hónapokra visszamenőleg.

A W Series agytrösztje, a korábbi jogász és bankár Catherine Bond Muir már az első idény után elismerte, hogy óriási erőfeszítésekre volt szükség a széria felszínen tartásához.

Akkor sikerrel jártak és az üzletasszony most is igyekszik bizakodó maradni.

Nagyon sok tárgyalás zajlik jelenleg és én optimista vagyok. Az első napotól kezdve harcolnunk kellett. [A W Series] életben tartása mindig is egy küzdelem volt.

Magabiztosak vagyunk annak irányába, hogy továbbra is tudunk pénzt gyűjteni. Mindenkinek meg kell értenie, hogy a W Series vadonatúj a sportban, ami ezt megnehezíti. A teniszben már egyenlőség van a nemek között köszönhetően olyanoknak, mint például Billie-Jean King, akik ötven évvel ezelőtt kiharcolták ezeket a jogokat. A labdarúgás is lassan kezd erre az útra lépni.

A rugby? Láthattuk, hogy hogy az angol női válogatott turistaosztályon utazott a világbajnokságra, míg a férfiak csapata business classon. Mi még csak a harmadik szezonban járunk, úgyhogy időbe telik. Sikerült viszont máris nagy hatást keltenünk és jótékonyan vagyunk a sportra.”

Sajtóhírek szerint a W Series nyélbe ütött egy több millió dolláros megállapodást egy meg nem nevezett amerikai befektetővel. Mostanra viszont valami oknál fogva ez is meghiúsult.

A sorozatot kezdettől fogva számos kritika érte, mondván az ebbe fektetett pénzt inkább a legtehetségesebb hölgyek egyéni támogatására kellett volna fordítani, nem pedig egy olyan mezőnybe feccölni, amelynek néhány tagja – mondjuk ki őszintén – nem üti meg az F4-es szintet sem.

Ráadásul még a kiemelkedőbbek sem tudnak előre lépni, noha előzetesen pontosan ennek lehetőségével csábították a zömében szponzorhiánnyal küzdő pilótákat.

A W „uralkodónője” kezdettől fogva Jamie Chadwick, aki kvalitások terén magasan az ellenfelei felett áll.

Hiába húzta be az eddigi mindként idény bajnoki címét és dominál jelenleg is, karrierjének folytatása egyelőre erőteljesen kérdőjeles.

Nemrég lehetősége nyílt arra, hogy tesztelje Sebringen az Andretti Autosport Indy Lights autóját, azt viszont továbbra sem tudni, hogy lesz-e ebből komolyabb program is.

A széria titulusa 500.000 dollárral jár, amit Chadwick már Szingapúrban zsebre vághat, ha győzelemmel zárja a hétvégét.

Ez azonban édeskevés lehet egy Indy Lights, vagy akár F3-as üléshez.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Sosem látott összefogás: Elindult a a nők motorsportban való szerepvállalását megcélzó, eddigi legnagyobb amerikai program