NASCAR: Kiderült, hogy Gibbs nem csak Dillont „büntette” Texasban, de a versenyirányítás erről is lemaradt

NASCAR: Kiderült, hogy Gibbs nem csak Dillont “büntette” Texasban, de a versenyirányítás erről is lemaradt
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaA 23XI Racing 23-as Toyotája búcsút mondhatott 25 pontnak, emellett pedig a volánja mögött ülő Ty Gibbs 75.000 dolláros pénzbirságot is elkönyvelhetett a NASCAR Cup múlt vasárnapi, texasi futamán történt manővere miatt.

Az észak-karolinai újonc a pitroadon lökte meg szándékosan Ty Dillont, miután a Petty GMS Motorsports pilótája kiállása után hibázott és kissé érintette az érkező Gibbs autóját.

Tette nem csak sportszerűtlen, de egyben életveszélyes is volt, lévén alig méterekre tartózkodtak tőlük az RFK Racing csapattagjai, plusz a NASCAR néhány tisztviselője is.

Ezen „bosszút” – akárcsak William Byronét Denny Hamlinnel szemben – nem szankcionálták a futam során, csak két nappal később.


KAPCSOLÓDÓ: Súlyos büntetést kapott Byron, Gibbs nyilvánosan bocsánatot kért


Mostanra pedig az is kiderült, hogy Gibbs egy másik kérdőjeles incidenst is végrehajtott.

A frissen napvilágra került videófelvételek tanúsága szerint a 19 éves versenyző ugyanis sárga zászlós szakasz alatt, a pace car mögött haladva lökte meg kétszer is direkt az előtte haladó Erik Jonest.

A versenyirányítás azonban a jelek szerint erről is lemaradt.

A Dillonhoz hasonlóan szintén a Petty GMS-t szolgáló Jones viszont nem felejt és Twitteren meg is fenyegette kollégáját, mondván ilyesmit soha többé ne kíséreljen meg vele szemben.

Gibbs idén nem először került negatív előjellel reflektrofénybe.

Az Xfinity Series áprilisi, martinsville-i fordulóján többször is konfrontálódott Sam Mayerrel, a leintést követően belehajtott ellenfele már leparkolt autójába, majd ököllel is megtorolta sérelmeit.

A bunyó következtében Mayernek – aki Gibbsszel ellentétben akkor más sisakot sem viselt – felszakadt a szemöldöke, a NASCAR egyik tisztviselője pedig hivatalosan nem részletezett sérüléseket szenvedett.

Ty a verekedést megúszta büntetés nélkül, a Mayer autójára történt leparkolása miatt viszont 15.000 dollár bírságot kapott.