Felmérés: Bubba Wallace a NASCAR leggyűlöltebb versenyzője

Felmérés: Bubba Wallace a NASCAR leggyűlöltebb versenyzője
credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR MediaHét hónapokon keresztül vizsgálta a NASCAR-rajongók közösségi médiás aktivitását a Gambling.com annak érdekében, hogy felmérjék a versenyzők népszerűségi indexét.

A szerencsejátékokban és azok elemzésében piacvezető vállalat a február 1-e és augusztus 31-e között írt bejegyzéseket alapul véve azt vizsgálta, hogy hány százalékban nyilvánulnak meg a pilótákról pozitív, illetve negatív hangnemben.

Ennek alapján a legkedveltebb Daniel Suarez lett, akiről a tweetek 44.7%-ában csak jót írnak.

A közönségkedvencek dobogójának második helyét Austin Cindric tudhatja magáénak 42.4%-kal, míg harmadikként Kyle Larson hirdették ki 36.6%-kal.

Top 5-ös lett még Kevin Harvick (35%) és Alex Bowman (34.8%) is.

Érdekesség, hogy a NASCAR Cupban zsinórban négy éve a legnépszerűbb versenyzőnek válaszott Chase Elliott ezen a listán még a top 10-be sem jutott be.

A leggyűlöltebbek rangsorát magasan Bubba Wallace vezeti, akiről 30.1%-ban – tehát közel minden harmadik – tweetben negatívan nyilvánulnak meg a rajongók.

Ezen nem túl dicső listán másodikként Cody Ware-t jegyzik 18.9%-kal Ty Dillon (17.25%) és Denny Hamlin (15.1%) előtt.

Nem volt közkedvenc a Twitteren a Team Hezeberg két pilótája, Danyiil Kvjat és Jacques Villeneuve sem.

A kiscsapat színeiben eddig két futamon indult oroszról a tweetek 13.5%-ában írta elutasítóan, míg a Daytona 500-ra életében először idén kvalifikált kanadai esetében ez az arány 13.4%.