Chadwicket meglepi, hogy pont az IndyCarban van a legtöbb lehetőségük a nőknek

Chadwicket meglepi, hogy pont az IndyCarban van a legtöbb lehetőségük a nőknekMúlt héten, Sebringen teljesíthette első Indy Lights tesztjét Jamie Chadwick, teljesítményével pedig ő maga és az Andretti Autosport is elégedett volt.

A W Series kétszeres bajnoka, egyben jelenlegi éllovasa szerint az amerikai bajnokságok financiális szempontból sokkal jobb alternatívát képeznek a női versenyzők számára, mint az európai szériák.

„A kereskedelmi támogatás terén határozottan logikusabb lépésnek tűnik [az USA]” – idézi a 24 éves britet a RaceFans.

Chadwick korábban már többször is hangot adott abbéli véleményének, miszerint az ő célja a Forma-1, ezzel párhuzamosan viszont nem biztos abban, hogy a hölgyek alkalmasak a sportág legmagasabb szintjein való versenyzésre.

Nem csak a fizikai kihívásokat emelte ki, hanem maguknak az autóknak kialakítását is, mondván a szűk pilótafülke nem ideális a szélesebb csípőjűek számra, továbbá a kormánykerék is túlságosan vastag a férfiakéhoz képest kisebb kezeknek.

Ebből adódóan meg is lepte, hogy pont a nehéz és szervó nélküli autókat felvonultató IndyCar az, ahol a legtöbben megfordultak köztük olyan ismert nevekkel, mint Simona de Silvestro, vagy épp az open-wheel világ eddigi legsikeresebb nőjének számító Danica Patrick.

„Számos női versenyző volt már, akik komoly lehetőséghez jutottak és még fizetést is kaptak odaát, ami fantasztikus. Ironikus módon pont az IndyCar az egyik legnagyobb fizikai megterheléssel járó széria. Az Indy Lightsból igazán nehéznek tűnik az IndyCarba való fellépés a kormány miatt.

Szóval érdekes, de valójában itt kínálkozhat a legtöbb lehetőség a nők számára. Részemről ezt pozitív dolognak tartom. Nagy márkák, csapatok karolják fel a lányokat és lehetőséget adnak neki, ami fantasztikus. Ugyanakkor természetesen én továbbra is az F1-be szeretnék eljutni.”