Részrehajlással vádolja a NASCAR-t Busch, aki horribilis büntetést kapott azért, amiért Byron (eddig) semmit

Részrehajlással vádolja a NASCAR-t Busch, aki horribilis büntetést kapott azért, amiért Byron (eddig) semmitŐrült versenyt hozott a NASCAR Cup Series vasárnapi Autotrader EchoPark Automotive 500-a,

A balesetekkel és drámákkal teli futam egyik legnagyobb vihart kiváltott jelenetét azonban William Byron prezentálta, akit egy csata hevében kis híján felkent a falra Denny Hamlin.

A Hendrick Motorsports pilótája ezt meglehetősen zokon vette és a néhány körrel később, a Martin Truex Jr. falazása miatt elrendelt sárga zászlós szakasz alatt nemes egyszerűséggel kiforgatta kollégáját a fűre.

Ennek révén Hamlin a második helyről a tizenhatodikra esett vissza, a versenyirányítás pedig az égvilágon semmivel sem büntette Byront.

A NASCAR később azt a magyarázatot adta, hogy nem vették észre az esetet, mivel a balesettel voltak elfoglalva.

A reakció hiánya feldühítette a Joe Gibbs Racing veteránját, aki „kibaszott viccként” jellemezte a szervezet kifogását, mondván ők maguk többször is tájékoztatták erről rádión a bírákat. Sőt, még a pályán lévő kivetítőn is visszajátszották az esetet.

A NASCAR nem zárta ki, hogy utólagos szankciókkal sújtják Byront.

Az eset nem csak Hamlint, de a szintén JGR-es Kyle Buscht is felháborította.

„Nincs büntetés ezért? Úgy tűnik, ez attól függ, hogy ki vagy” – írta Twitteren a kétszeres bajnok arra a videóra reagálva, amelyen az incidens Byron belső kamerájából látható.

A jövőre már a Richard Childress Racinget szolgáló, egyben a McLarennel potenciálisan az Indy 500-on is bemutatkozó pilóta gúnyos hangvétele nem a véletlen műve.

Tizenegy évvel ezelőtt ugyanis őt egy hasonló manőver miatt rendkívül komoly mértékben szankcionálták.

A Truck Series 2011-es, szintén a Texas Motor Speedwayen lebonyolított fordulóján dühében a pace car mögött haladva tette falba a széria négyszeres bajnokát, Ron Hornaday Jr.-t.

Ennek következtében azonnal kiintették a versenyből és eltiltották a hétvége további részétől is, aminek révén nem vehetett részt az Xfinity Series, valamint a Cup Series futamain sem.

Mindemellett 50.000 dollár pénzbírsággal sújtották, a szezon hátralévő részére pedig próbaidő alá helyezték.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>“Kib*szott vicc” – Hamlin berágott a NASCAR-ra, Byront pedig “halállistára” tette

>>>>>Nem csak Byron, de Gibbs is büntetést kaphat “bosszúállás” miatt