NASCAR: Komoly jelölt bukkant fel Räikkönen utódjául

NASCAR: Komoly jelölt bukkant fel Räikkönen utódjául
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaAugusztus 21-én, Watkins Glenen debütált a Trackhouse Racing nemzetközi sztárpilótákat megcélzó programja.

A PROJECT 91 legelső versenyzője Kimi Räikkönen volt, aki nagyszerű teljesítményt nyújtott a stílszerűen 91-es számot viselő Next Gen Chevy volánja mögött. A potenciális jó eredménytől azonban egy önhibáján kívüli baleset megfosztotta.

A Justin Marks és Armando ‘Pitbull’ Perez tulajdonában lévő csapat jövőre mindenképpen folytatni kívánja a nagy sikert aratott projektjüket.

Leendő versenyzőként már több név is felmerült a NASCAR-ral évek óta szemező Helio Castronevestől kezdve egészen Daniel Ricciardóig. Utóbbi ausztrál azonban egyelőre csak a Forma-1-es jövőjével hajlandó foglalkozni.

A legfrissebb hírek szerint azonban a Trackhouse máris talált egy olyan pilótát, aki nem csak érdeklődik a lehetőség iránt, de már egyenesen tárgyalásban is áll velük.

Ő nem más, mint a Supercars regnáló bajnoka, Shane van Gisbergen.

A 33 éves új-zélanditól nem áll távol a különböző kategóriákban való kalandozás.

A túraautózás mellett megfordult többek között az IMSA-ban, idén debütált a Le Mans-i 24 óráson, most hétvégén pedig legelső bevetését fogja teljesíteni a WRC mezőnyével.

„Minden a Supercars versenynaptárán múlik” – idézte van Gisbergent a Speedcafe.

„A menetrendünk eléggé későn jön ki, úgyhogy egyelőre várni kell arra, hogy miként fog festeni. Nagyon szívesen belevágnék [a NASCAR-ba]. A naptártól függ, melyik versenyeket tudnám bevállalni.”

A Cup Series 2023-as beosztása azonban már nyilvános, amire ránézve a pilóta rögtön ki is szemelt magának egy esetleges jelöltet.

„Jövőre először fognak ellátogatni chicago utcáira. Egy utcai futam pedig passzolna hozzám. Abból a szempontból is jó lenne, hogy ez egy mindenki számára új helyszín lesz, ami határozottan segítene nekem abban, hogy felvegyem a tempót, mivel a többieknek is ugyanúgy meg kell tanulniuk a pályát. Klassz volna, meglátjuk.”