NASCAR: Óriási pofonja ellenére is kiállt Elliott a Goodyear mellett

NASCAR: Óriási pofonja ellenére is kiállt Elliott a Goodyear mellettAz összetett pontverseny éllovasaként vághatott neki a rájátszás top 12-es fordulójának Chase Elliott.

A Hendrick Motorsports sztárja számára azonban idő előtt véget ért a Texas Motor Speedwayen rendezett futam, miután több kollégájához hasonlóan, semmitől sem zavartatva defektet kapott.

Elliott sorsa a 184. körben – ráadásul vezető pozcióban haladva – pecsételődött meg a jobb első abroncs hibája miatt. Ebből adódóan nem csak falazott, de a 9-es számú Chevyje még is kigyulladt.

Kiesése miatt be kellett érnie a harminckettedik hellyel.

Ennél is fájóbb viszont, hogy a playoff-tabellán az első pozcióból visszaesett a nyolcadikra, és mindössze 4 ponttal van a kieső zóna felett.

Bár az idei szezonban tapasztalt defektek sorozata miatt a Goodyearről már a keresztvizet is leszedte a NASCAR közössége, Elliott azonban mégis kiállt mellettük.

„Nyilvánvalóan nem vagyunk valami jó helyzetben, de ez van” – nyilatkozta a 2020-as NASCAR Cup-bajnok.

„Utálom ezt a #9 Chevrolet csapatának szempontjából. Jók voltunk egészen addig, ameddig tartott…. Most jöhet Talladega, ahol megpróbálunk nyerni. Ugyanakkor nem vagyok biztos abban, hogy a Goodyear a hibás. Mindig őket veszik elő, pedig nagyon nehéz helyzetben vannak amiatt, hogy a NASCAR nyomására olyan gumikat kell készíteniük, amelyek képesek túlélni ezeket a pályákat ezzel az autóval. Én nem hibáztatnám őket.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Tűz, sérülés és bosszú – Kegyetlen versenyt hozott a Cup texasi fordulója

>>>>>Jó hírek a súlyos balesetet szenvedett Cody Ware állapotáról

>>>>>“Kib*szott vicc” – Hamlin berágott a NASCAR-ra, Byront pedig “halállistára” tette