NASCAR: Nem csak Byron, de Gibbs is büntetést kaphat „bosszúállás” miatt

NASCAR: Nem csak Byron, de Gibbs is büntetést kaphat “bosszúállás” miatt

NASCAR: Nem csak Byron, de Gibbs is büntetést kaphat “bosszúállás” miattForrt a dühtől Denny Hamlin a NASCAR Cup vasárnapi, texasi versenye után.

A Joe Gibbs Racing veteránja William Byronnal csatázott a pályán, aminek hevében majdnem beépítette a 24-es Chevyt a falba.

A Hendrick Motorsports ijfonca ezt rossz néven vette és sárga zászlós periódus alatt nemes egyszerűséggel kiforgatta Hamlint a fűre.

A NASCAR később úgy reagált, hogy nem vették észre az esetet, mivel épp a pace car fázist kiváltott Martin Truex Jr. balesetével voltak elfoglalva.

Ezt a magyarázatot hallva Hamlin teljesen kiakadt és „kibaszott viccnek” titulálta a versenyirányítást, mondván ők maguk a rádión keresztül rögtön lekommunikálták a történteket, emellett pedig még a pálya kivetítőin is folyamatosan ismételték a kérdéses jelenetet.

A szervezet később azt a tájékoztatást adta, hogy ki fogják vizsgálni a dolgot és nem kizárt, hogy Byron büntetést kap.

Jelen állás szerint ráadásul nem csak az ő feje felett lóg Damoklész kardja.

A második szakaszban történt egyik kiállás után a Petty GMS Motorsportsot szolgáló Ty Dillon hibázott, aminek következtében enyhén ütközött az érkező Ty Gibbs 23-as Toyotájával.

Az ironikus módon pont a Hamlin által (társ)tulajdonolt 23XI Racingnek vezető 19 éves újonc ezután bosszúból szándékosan nekiment ellenfelének mit sem törődve azzal, hogy a közvetlen közelben csapattagok a NASCAR tiszviselői(!!!) tartózkodnak.

Akárcsak Byron esetében, a bírák ezt sem reagálták le futam közben.

A NASCAR alelnöke, Elton Sawyer viszont hétfőn, a Sirius XM Radio vendégeként elmondta, hogy a Gibbs-incidenst is górcső alá veszik és itt is terítéken vannak szankciók.

KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Tűz, sérülés és bosszú – Kegyetlen versenyt hozott a Cup texasi fordulója

>>>>>Jó hírek a súlyos balesetet szenvedett Cody Ware állapotáról

>>>>>“Kib*szott vicc” – Hamlin berágott a NASCAR-ra, Byront pedig “halállistára” tette

>>>>>Óriási pofonja ellenére is kiállt Elliott a Goodyear mellett

>>>>>Egy korszak vége: Jimmie Johnson visszavonul a teljes szezonos versenyzéstől