NASCAR: Mégsem fellebbez a Team Penske, életbe lép az eltiltás

NASCAR: Mégsem fellebbez a Team Penske, életbe lép az eltiltás
credit: James Gilbert/NASCAR MediaA Team Penske hivatalosan bejelentette, hogy korábbi terveikkel ellentétben mégsem kívánnak élni fellebbezési jogukkal.

Ennek következtében a most hétvégi talladegai versenytől kezdve életbe is lép a gárdára egy héttel ezelőtt kiszabott szankció.

Mint ismeretes, a Ryan Blaney által vezetett 12-es Fordot a bristoli Bass Pro Shops Night Race után büntették meg, miután az egyik kiállást követően leesett az autó bal-hátsó kereke.

A NASCAR emiatt négyfutamos eltiltással sújtotta a crew chief Johathan Hasslert, az autó emelésével megbízott Graham Stoddardot, valamint az ominózus kerékért felelt Zachary Price-t.

A három szakember eredetileg már a múlt vasárnapi, texasi futamon sem vehetett volna részt, Penske-ék fellebbezése miatt azonban a büntetést halasztották.

Most, hogy a csapat visszavonta kérelmét Hasslerték retorziója rögtön érvényessé válik és Talladega után még a charlotte-i rovalon, Las Vegasban, valamint Homesteaden rendezendő futamokat is csak nézőként követhetik.

A helyettes crew chief az a Miles Stanley lesz, aki eredetileg a Team Penske-vel technikai partnerségben lévő Wood Brothers Racingnél tevékenykedik mérnökként.

Szintén a WBR 21-es, Harrison Burton nevéhez fűződő Fordja mellől érkezik átmenetileg kereket cserélni Justin Prevette, valamint a jackman Jourdan Osinskie.

Blaney jelenleg a rájátszás ötödik helyén áll, 15 ponttal a kieső zóna felett.