NASCAR: Larson szó szerint ledózerolná a Texas Motor Speedwayt

NASCAR: Larson szó szerint ledózerolná a Texas Motor Speedwayt
credit: Logan Riley/Getty/NASCAR Medai
NASCAR: Larson szó szerint ledózerolná a Texas Motor SpeedwaytTavaly az Atlanta Motor Speedway átesett egy átalakításon, aminek következtében a másfél mérföldes vonalvezetésen már a superspeedwayekre jellemző versenyeket tudnak rendezni.

A tervek szerint 2023-ban pedig a fontanai Auto Club Speedway kétmérföldes pályájának helyét fogja átvenni egy sokkal rövidebb ovál.

Az átfazonírozások sora azonban itt nem áll meg.

Egyret több hírt hallani annak kapcsán, hogy a Texas Motor Speedway hamarosan vadonatúj borítást kaphat, noha a legutóbbi, ilyen jellegű munkálatokat mindössze öt évvel ezelőtt hajtották végre.

Kyle Larson szerint viszont ennél jóval drasztikusabb változások kellenének.

„[A TMS-nek] többre van szüksége egy új borításnál” – jelentette ki a NASCAR Cup Series regnáló bajnoka az ezen a pályán rendezett futamot megelőző, szombati sajtótájékoztatón.

„Én elsősorban azt szeretném, ha teljesen lerombolnák. Utána pedig az alapoktól kezdenék újraépíteni.”

2017-ben nem csak a felületen eszközöltek ráncfelvarrást, de az 1-es és 2-es kanyar dőlésszögét 24-ről 20 fokosra csökkentették, míg a vonalvezetés itteni területét 18.2 méterről 24.3 m-re szélesítették.

Az előző rekonfigurációval nagyon pocsék munkát végeztek. A legjobban annak örülnék, ha másfél mérföldes pálya helyett valami rövidebbre változtatnák. Ha én építeném át, akkor valószínűleg olyan lenne, mint egy háromnegyedes verziójú Bristol a borítással, kanyarok dőlésével és hasonlókkal együtt.”

A félmérföldes Bristol Motor Speedway eredetileg aszfaltozott volt, de az 1992-es renoválás óta már betonfelületet kapott.

„Fogalmam sincs, hogy ez itt [Texasban] megvalósítható-e. Azt sem tudom, hogy egyáltalán mi jár az illetékesek fejében, de az biztos, hogy bármi jobb lenne annál, mint amit legutóbb csináltak.”