F1: Andrettiék úgy készülnek, mintha már megkapták volna az engedélyt

F1: Andrettiék úgy készülnek, mintha már megkapták volna az engedélyt
credit: Penske Entertainment/Chris OwensÓriási ellenállással szembesült Michael Andretti, amikor év elején beadta saját csapata nevezési kérelmét a 2024-es Forma-1-es szezonra.

Az üzletember – aki szerint az F1 egy sznob, európai klub – úgy véli, az Andretti Global minden ponton megfelel az FIA előírásainak, komoly szponzorokkal, befektetőkkel és alaposan kidolgozott rövid, valamint hosszú távú tervekkel.

A már meglévő csapatok azonban finoman szólva sincsenek lenyűgözve attól, hogy egy újabb istálló csatlakozhat hozzájuk. Rajtuk kívül pedig a vezetőség sem partnere a gárdának, mivel ők inkább nagy gyártókat szeretnének a rajtrácson látni új belépőként.

A világbajnoki sorozat vezérigazgatója, Stefano Domenicali egyenesen kijelentette: csak akkor van esélye Andrettinek, ha egy, már a mezőnyben lévő gárdába száll be.

Ezen hírek kapcsán csak felerősödtek azon hangok, amelyek szerint az F1 egyáltalán nem látja szívesen az amerikaiakat. Colton Herta szuperlicencének elutasítása pedig csak még több olajat öntött a tűzre.

A legendás családnak azonban esze ágában sincs meghátrálni.

„Őszintén szólva rendkívül kiábrándítóak a reakciók” – idézi a planetf1.com Mario Andrettit.

„Ugyanakkor mi igyekszünk mindent megtenni, amit csak kérnek tőlünk, legyen szó bármiről. Nem tudom, mi mást tudnánk még csinálni. Minden egyes nap ezen a projekten dolgozunk azzal a szándékkal, hogy ott leszünk a rajtrácson 2024-ben.

Úgy készülünk, mintha már megkaptuk volna az engedélyt. Keményen rajta vagyunk a dolgon és határozottan mondom, nem adjuk fel! Ez egy rendkívül komoly projekt számunkra, készen állunk befektetni ebbe minden lehetséges eszközzel.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Andretti szerint a “sznob” F1 csak az ő csapatával lehet igazán népszerű az USA-ban

>>>>>“Olyat nyújtanánk, amit egy másik csapat sem” – Andretti számára sértőek a kritikák

>>>>>Domenicali: A “hangoskodó” Andrettinek nincs sok esélye az önálló F1-es csapatra

>>>>>Az FIA hivatalos közleményben utasította el Colton Hertát

>>>>>Herta még mindig nem zárja ki, hogy Andrettivel együtt debütálhat az F1-ben

>>>>>“Szuperlicencre jogosult” – Newgardenék máris üzletet csinálnak a Herta-botrányból