NASCAR: A chicagói múzeumok attól félnek, hogy a verseny miatt összetörnek a műkincsek

NASCAR: A chicagói múzeumok attól félnek, hogy az autók vibrációja miatt összetörnek a műkincsek
credit: Patrick McDermott/Getty/NASCAR MediaAz utcai versenyek esetében mindig számítani lehet a helyi közösségekből érkező ellenállásra.

A lakosok a zaj- és/vagy környezetszennyezés miatt emeleik fel leggyakrabban a hangjukat, a NASCAR jövő évi, chicagói futama kapcsán azonban sikerült egy teljesen új szintre emelni a dolgot.

Még a hivatalos bejelentést megelőzően egy demokrata képviselő, Brian Hopkin amiatt aggódott, hogy a július első hétvégéjén esedékes rendezvény miatt az eddigieknél is jobban el fognak harapódzni az illegális száguldozások.

Most pedig nem mások kongatták meg az újabb vészharangot, mint a területen lévő múzeumok, köztük a Chicagói Művészeti Intézettel, amely előtt az ideiglenes vonalvezetés elhalad.

A kulturális létesítmények attól tartanak, minthogy a száguldó versenyautók okozta vibráció súlyos károkat fog okozni a több millió dollár – vagy akár egyenesen felbecsülhetetlen – értékű, kiállított műkincsekben.

Emellett attól is félnek, hogy a látogatók a versenyek miatti lezárások következtében nem fogják tudni megközelíteni az épületet, ami bevételkieséshez vezethet.

Mindezt Dale Earnhardt Jr. sem tudta szó nélkül hagyni.“Nevettem, amikor először hallottam erről” – mondta a kétszeres Daytona 500 győztes versenyző saját podcastjében, a Dale Jr. Dowloadban.

“Talán még Twitteren is írtam róla valamit. Ugyanakkor a sztori azon része egy kicsit zavar, hogy látszólag sokan egyáltalán nem örülnek Chicagóban [a NASCAR érkezésének]. Úgy vannak vele, hogy nem tudják, ez most jó, vagy rossz dolog lesz-e. Nem igazán fogadják jól, legalábbis nekem ez jön le abból, amit a médiában olvasok. Aggódnak, én pedig nem tudom, hogy mit gondoljak erről.”

A chicagói versenyhétvégét 2023. július 1-2-án bonyolítják le, méghozzá a NASCAR Cup és a másodosztályú Xfinity Series mezőnyét vendégül látva.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Megérkezett a NASCAR Cup 2023-as versenynaptára!

>>>>>Az Xfinity is utcai futamot kap, a Trucks visszatér a Milwaukee Mile-raEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy