Az FIA hivatalos közleményben utasította el Colton Hertát

Az FIA hivatalos közleményben utasította el Colton Hertát
credit: Penske Entertainment/Chris JonesMár egy ideje kész ténynek tekinthető, hogy Colton Herta jövőre egészen biztosan nem lesz a Forma-1 mezőnyének tagja.

A Nemzetközi Automobil Szövetség nem volt partner abban, hogy a hétszeres IndyCar-futamgyőztes számára, hiányzó nyolc pontja ellenére soron kívül megadja a szuperlicencet.

Ennek révén dugába dőltek a Red Bull azon tervei, miszerint a kaliforniai versenyzőnek adják az AlphaTauri egyik ülését.

Most, Helmut Markóék döntését követően egy héttel az FIA hivatalosan is bejelentette, hogy nem adják kibocsátják ki Herta számára az F1-es debütáláshoz nélkülözhetetlen engedélyt.

„Az FIA átfogó vizsgálatot végzett a megfelelő csatornákon keresztül, amelyek által arra az eredményre jutott, hogy Colton Herta nem rendelkezik az FIA szuperlicenchez szükséges pontszámmal” – közölte a szövetség szóvivője.

„Az FIA folyamatosan felülvizsgálja az előírásait és eljárási módjait, beleértve a szuperlicencre való jogosultságot is a témával kapcsolatban legfőbb szempontoknak tekintett biztonsággal, tapasztalattal és teljesítménnyel összefüggésben.”

Bár az F1-es bemutatkozás ennek következtében még várat magára, Herta azért nem fog unatkozni 2023-ban sem.

Teljes szezonos IndyCar-programja mellett ugyanis az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben is versenyzni fog.

A 22 éves tehetség a GTP-kategóriában nevező BMW M Team RLL-t fogja erősíteni a bajnokság endurance-futamain.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Vége az F1-es álomnak, a Red Bull dobta Colton Hertát

>>>>>Herta gigaszerződést kötött Andrettivel – F1-es törekvéseit azonban blokkolják

>>>>>“Szuperlicencre jogosult” – Newgardenék máris üzletet csinálnak a Herta-botrányból

>>>>>A DTM-be akarta vinni Colton Hertát a Red Bull

>>>>>Herta lett az IndyCar magasan legjobban fizetett versenyzője