A Räikkönent a NASCAR-ba hozó Trackhouse már az IndyCarral szemez, Ricciardót viszont nem érdekli a PROJECT91

A Räikkönent a NASCAR-ba hozó Trackhouse már az IndyCarral szemez, Ricciardót viszont nem érdekli a PROJECT91
Räikkönen és Marks (credit: Trackhouse Racing)A Trackhouse Racing eddigi rövid pályafutása egy valódi sikertörténet.

A versenyzőből lett üzletember Justin Marks és a világhírű rapper/producer Armando „Pitbull” Perez által tető létrehozott csapat tavaly jelent meg a NASCAR Cupban a Daniel Suarez által vezetett 99-es Chevyvel.

Még azév júniusában bejelentették, hogy tokostól-vonóstól felvásárolják a Chip Ganassi Racinget, aminek révén 2022-től már kétautós gárdaként folytatják programjukat.

A CGR-től átvett 1-es autót Ross Chastain terelgeti, mexikói csapattársával együtt pedig immár három futamgyőzelmet szállítottak és mindketten bent vannak a playoff top 12-es szakaszában.

Marksék emellett tető alá hozták a nemzetközi sztárpilótákat megcélzó PROJECT91-et, amelynek első felvonásaként nem mást indítottak a Cup Series Watkins Glen-i futamán, mint a Forma-1-es szupersztár Kimi Räikkönent.

A Trackhouse azonban itt nem áll meg és még nagyobb célokat tűz ki maga elé, terjeszkedve a motorsport különböző kategóriái felé, beleértve az IndyCart.

Utóbbi kapcsán jelenleg a megbeszélések kezdeti szakaszában tartanak és először körültekintően fel akarják mérni, hogy miként is állhatna össze egy életképes program.

A legfontosabb számukra minden esetben az, hogy olyasvalamit nyújtsanak az embereknek, amire korábban még nem volt példa, esélyt adva ezáltal a Trackhouse-brand növekedésének.

„Nincs olyan, amit ne fontolnék meg, de annak meg kell rengetnie a piacot” – nyilatkozta Marks a RACER-nek.

„A Trackhouse arról szól, hogy különleges és lenyűgöző dolgokat csinálunk. Mindegy, hogy rövid pályán, dirtön, az Indy 500-on, az IMSA-ban, vagy a NASCAR-ban. Rengeteg lehetőség kínálkozik, amelyeket vizsgálunk”

Visszatérve a PROJECT91-re, amely következő pilótájaként rengetegen emlegették a nagy NASCAR-rajongó hírében álló Daniel Ricciardót.

Ennek apropóján a minap Marks elmondta, hogy a programot illetően felvették a kapcsolatot az ausztrállal.

Ő azonban egyelőre nem érdeklődik komolyabban iránta, mivel inkább a Forma-1-es jövőjére összpontosít, ami jelenleg igencsak ingatag lábakon áll.

A hírek szerint a McLaren is felajánlott számára egy teljes szezonos IndyCar-ülést, amit szintén visszautasított.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy