Újabb változás a McLarennél, Buschnak már potenciális szponzora is van az Indy 500-ra

Újabb változás a McLarennél, Buschnak már potenciális szponzora is van az Indy 500-ra
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaA nyár folyamán még azt hihettük, hogy a magas profilú átigazolások a versenyzői piacon fognak végbemenni.

Mostanra viszont kiderült, hogy inkább a csapatok vezetőségét tekintve történik komoly, mi több, előre nem látott mozgás.

Az Associated Press értesülései szerint az Arrow McLaren SP-nek máris sikerült megkaparintania Brian Barnhartot.

A szakember korábban az IndyCar versenyigazgatója volt, az elmúlt években pedig már a szintén az AMSP-hez szerződő Alexander Rossi stratégája volt az Andretti Autosportnál.

Az amerikai pilóta a gárda újonnan nevezendő, harmadik teljes szezonos autóját fogja vezetni Pato O’Ward és Felix Rosenqvist csapattársaként 2023-tól.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy Barnhart pontosan milyen posztot kap.

Egy biztos, a McLarent – és annak jogelődjét, a Sam Schmidt Motorsportsot – 2008 óta szolgáló, 2021-től pedig már a csapat elnökeként jegyzett Taylor Kiel pár nappal ezelőtt azonnali hatállyal távozott az alakulattól.

Hivatalosan eddig nem közölték, hogy hol folytatja karrierjét, megbízható források szerint azonban nagy valószínűséggel a Chip Ganassi Racinghez szegődik. Ezen csapat köztiszteletben álló vezérigazgatója, Mike Hull egyébként nem más, mint a mostohaapja.

Bár full munkaidős triójuk már biztos, a wokingiak azonban lázasan dolgoznak egy negyedik, csak az Indy 500-ra szóló nevezésükön is, méghozzá nem akárkivel a volán mögött.

Ahogyan arról az USAracing korábban beszámolt, a NASCAR Cupban jövőre már a Richard Childress Racinget szolgáló Kyle Busch szerződése lehetővé teszi, hogy a legendás ötszáz mérföldes futamon is megméresse magát.

Ennek apropóján a 37 éves versenyző közölte is, hogy várja az IndyCar chevys csapatainak hívását.

A labdát pedig az AMSP kisebbségi tulajdonosa, Sam Schmidt rögtön le is csapta, mondván mindenképpen meg akarja szerezni a kétszeres Cup-bajnokot.

Az AP pedig azt is tudni véli, hogy komoly tárgyalások zajlanak az ügyben és már egy potenciális szponzor is felbukkant a Menards képében.