NASCAR: Felfüggesztették a bajnoki címért küzdő Blaney csapatfőnökét

NASCAR: Felfüggesztették a bajnoki címért küzdő Blaney csapatfőnökét
credit: Logan Riely/NASCAR MediaA rájátszás hátralévő hét versenyből négyet állandó csapatfőnöke nélkül kénytelen teljesíteni a Team Penske-t szolgáló Ryan Blaney.

Johathan Hasslert azt kövtőten függesztette fel a NASCAR, hogy a múlt vasárnapi, bristoli versenyen végrehajtott egyik pitkiállás során rosszul rögzítették a 12-es Ford bal-hátsó kerekét, ami aztán le is esett.

A crew chief mellett szintén partvonalon kell töltenie a texasi, talladegai, charlotte-i és Las Vegas-i fordulókat az autó emelésével megbízott Graham Stoddardnak, valamint az ominózus kerékért felelt Zachary Price-nak.

Helyetteseiket a későbbiekben nevezik meg.

A NASCAR Cupban idén debütált Next Gen autókkal együtt érkeztek az egy anyacsavarral rögzített kerekek is.

Utóbbiak pedig a vártnál jóval nagyobb figyelmet kaptak a szezon eddigi részében.

A nem megfelelően feltett, emiatt menet közben leváló kerekek okán már nem kevesebb, mint tizenkét csapatot büntettek meg, ebből egyet ráadásul kétszer is.

Blaneyt megelőzeőn a szabály áldozatául esett már Kaz Grala (The Money Team Racing), Todd Gilliland (Front Row Motorsports), Corey LaJoie (Spire Motorsports), BJ McLeod (Live Fast Motorsports), Bubba Wallace (23XI Racing), AJ Allmendinger (Kaulig Racing), Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing), Kyle Larson (Hendrick Motorsports), Chris Buescher (RFK Racing), Austin Cindric (Team Penske), továbbá a már kétszer is elmeszelt Justin Haley (Kaulig Racing).

A bajnoki címért folyó hajrá három futamot számláló, top 12-es szakasza most hétvégén, a Texas Motor Speedwayen kezdődik.

Blaney pedig az egyetlen olyan tagja a playoffnak, akinek idén még egyetlen futamot sem sikerült nyernie.