A NASCAR jóváhagyta a kannabisz-szponzort, visszatérhet a rekorder női versenyző

A NASCAR jóváhagyta a kannabisz-szponzort, visszatérhet a Trucks legsikeresebb női pilótája
credit: Natalie Decker RacingA Reaume Brothers Racing színeiben tér vissza a NASCAR Truck Series mezőnyébe Natalie Decker.

A 25 éves versenyzőnő a gárda 43-as számú autójával vághat neki az október elsején, Talladegán rendezendő Chevrolet Silverado 250 kvalifikációjának.

Főszponzora az alacsony THC tartalommal bíró kannabisz-ital, a Diesel Beverages lesz.

Az ilyen jellegű partnerségek nem újkeletűek a NASCAR-ban.

A Cup tavaly nyári, poconói futamának főtámogatója a CBD-olajokra specializálódott Pocono Organics volt.

Idén pedig a Richard Childress Racing kiemelt partnereinek listáján található meg az ugyanebben az iparágban érdekelt 3CHI.

A NASCAR tájékoztatása szerint teljes mértékben engedélyezett az ehhez hasonló termékek megjelenítése, de csak addig, amíg az megfelel a szövetségi előírásoknak és a THC tartalma 0.3% alatt marad.

Ennek ellenére valamennyi, kannabiszban utazó szponzornak külön kérvényeznie kell a szervezet jóváhagyását.

Az eredeti tervek szerint Decker már az augusztusi, daytonai Xfinity-futamon is Diesel Beverages segítségével vett volna részt. Az elbírálási folyamat azonban elhúzódott, így a versenyzőnő végül nem tudott elindulni és a helyét Patrick Emerling vette át a B.J. McLeod Motorsports 5-ös Fordjában.

Mostanra viszont már a NASCAR megadta a zöld jelzést a Dieselnek.

Ennek révén Decker két év után először térhet vissza a Trucksba, ahol eddigi legnagyobb, nemzeti szintű sikerét is aratta.

A 2020-as, daytonai szezonnyitón ötödikként ért célba, ami máig a bajnokság legjobb, női pilóta által hozott eredménynek számít.

Ez egyben az egyetlen, top 10-es befutója is.

Decker tavalytól már a másodvonalbeli Xfintiy Seriesben teljesít részidős programot inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Egyéni legjobbjának ebben a szériában a tavaly tavaszi, talladegai 21. helye tekinthető.