A DTM-be akarta vinni Colton Hertát a Red Bull

A DTM-be akarta vinni Colton Hertát a Red Bull
credit:Penske EntertainmentVadonatúj részletek láttak napvilágot arról, hogy milyen tervei voltak a Red Bullnak Colton Herta kapcsán.

A Motorsport-Total értesülései szerint az engergiaitalosak nem csak a Forma-1-ben akartak lehetőséget adni neki, hanem a DTM-ben is.

Utóbbi német túraautó-bajnokságban ráadásul már idén pályára küldték volna.

A nagy bemutatkozás helyszínééül a szeptember 23-25-re kiírt osztrák fordulót szánták, de csak néhány nappal korábban akarták bejelenteni, hogy mindenkit meglepetésként érjen.

A hazai terepüknek számító Red Bull Ringen külön indítottak volna a 22 éves kaliforniai számára egy extra Ferrari 488 GT3-at.

Az RB már odáig eljutott, hogy szabadkártyát kérvényeztek Hertának, amit a DTM meg is adott.

Helmut Markóék végül azonban visszavonták a nevezést, aminek gyaníthatóan köze van ahhoz, hogy sztornózni kellett az Forma-1-es projektet, így az együttműködés véget is ért.

Egy biztos, Herta F1-es esélyeinek nem osztott, vagy szorzott volna a túraautós kiruccanás, mivel vendégpilótáknak még csak bajnoki pontok sem járnak.

Minden valószínűség szerint pusztán csak marketing-húzás lett volna a márka részéről.KAPCSOLÓDÓ: Herta még mindig nem zárja ki, hogy Andrettivel együtt debütálhat az F1-ben